Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Μετατρέπεται σε μόνιμο ναύσταθμο του ΝΑΤΟ

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των κατοίκων της περιοχής μετά τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς παράγοντες

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των κατοίκων της Νέας Περάμου Καβάλας, πως η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τον τόπο τους σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ, σε μόνιμο ναύσταθμο της πολεμικής του μηχανής και ορμητήριο θανάτου για τους λαούς της περιοχής. Χτες έγινε ενημερωτική συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Λ. Αποστολίδη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Ι. Τσακλίδη, των βουλευτών Νομού Καβάλας, του νομάρχη, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων του Νομού, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Ν. Περάμου και υπηρεσιακών παραγόντων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Λ. Αποστολίδης δεν κατάφερε να πείσει τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε να υποβαθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις και να προβάλει τα δήθεν οφέλη που θα προκύψουν από το έργο αυτό, και θα αφορούν ευκολίες ελλιμενισμού και πρόσβαση στην Εγνατία Οδό.

Το στρατιωτικό λιμάνι που αποφάσισε η κυβέρνηση να κατασκευαστεί στη Νέα Πέραμο θα χρηματοδοτηθεί (13 δισ.) πλήρως από πιστώσεις ΝΑΤΟ.

Ετσι φάνηκε αστεία η προσπάθεια του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας να πείσει πως κυβέρνηση και ΝΑΤΟ δεν «καίγονται» να γίνει το έργο, απλά η κυβέρνηση θέλει να γίνει για να «αναπτυχθεί» η περιοχή...

Με δήλωσή του στο «Ρ», ο Δ. Ζαχαριάδης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΔΑΣΥ Καβάλας και μέλος της ΣΕΑ σημείωσε:«θα δώσουν τα πάντα για να γίνει το ΝΑΤΟικό λιμάνι στην περιοχή. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το λιμάνι θα είναι αποκλειστικής στρατιωτικής χρήσης, ότι η περιοχή των Βαλκανίων εξακολουθεί να είναι εστία πολεμικών επιχειρήσεων. Οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε επιφυλακή, να μη δεχτούνε τα υποτιθέμενα οφέλη και αντιδράσουν αγωνιστικά και να ματαιώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης».

Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα η ΣΕΑ οργανώνει συγκέντρωση για την ενημέρωση των κατοίκων στη Νέα Πέραμο, ενώ την επόμενη βδομάδα προγραμματίζεται να γίνει συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο Λ. Αποστολίδης .


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ