Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Κλιμακώνονται οι αντιπολεμικές προετοιμασίες

Σε κινητοποίηση βρίσκονται αυτές τις μέρες φορείς του φιλειρηνικού κινήματος σε πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ. Ετσι, αναπτύσσεται πολύμορφη δραστηριότητα ενημέρωσης και προετοιμασίας του λαού, για να βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να κινητοποιηθεί, αμέσως, σε περίπτωση πολέμου. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί:

- Στην Πρέβεζα, σήμερα, 14/3/2003, λαμπαδηδρομία οργανώνει, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Ειρήνης, η ΝΔΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7. μ.μ. Επίσης, το Σαββατοκύριακο η Επιτροπή Ειρήνης θα κάνει εξορμήσεις στην ύπαιθρο, και την Κυριακή 16/3/2003, στις 9.30 π.μ., από τα ΚΤΕΛ Πρεβέζης, θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία.

- Στα Γιάννενα, σήμερα, λαμπαδηδρομία οργανώνει η ΝΔΕ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο ενώ εξορμήσεις στην ύπαιθρο προγραμματίζονται για το Σαββατοκύριακο.

- Στην Αρτα, η Αντιπολεμική Επιτροπή με το Εργατικό Κέντρο συνδιοργανώνουν συλλαλητήριο το Σάββατο 15/3, στις 12 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Επίσης, το ΕΚ Αρτας έχει πάρει απόφαση να κάνει τρίωρη στάση εργασίας την πρώτη μέρα του πολέμου.

- Στη Λευκάδα, την Κυριακή στις 10 π.μ., από την πλατεία του Αγ. Μηνά θα ξεκινήσει αυτοκινητοδρομία σε όλο το νησί για την ενημέρωση του λαού της Λευκάδας.

- Στην Κέρκυρα, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ και στην οποία συμμετείχε πλήθος φορέων και η Αντιπολεμική Επιτροπή Κέρκυρας, προγραμματίστηκε να γίνει πλατιά ενημέρωση στην πόλη και την ύπαιθρο για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται για την πρώτη μέρα του πολέμου.

Σημειώνεται ότι όλα τα Εργατικά Κέντρα της Βορειοδυτικής Ελλάδας και πλήθος άλλων φορέων έχουν αποφασίσει για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ