Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Σήμερα περικυκλώνουμε το Πεντάγωνο

Στις 5 το απόγευμα, το αντιπολεμικό κίνημα της πατρίδας μας, διαδηλώνει και απαιτεί: «Οχι στον Ευρωστρατό, όχι στη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης»

Σήμερα το απόγευμα ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά θα βρεθεί έξω από το Πεντάγωνο. Θα διαδηλώσει την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς των Ευρωπαίων εταίρων, που την ίδια ώρα σήμερα, αλλά και αύριο θα συζητούν και θα προετοιμάζουν το έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου επιθετικού στρατού, ο οποίος θα κινείται και θα επιχειρεί εναντίον των λαών...

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στον Ευρωστρατό, όχι στη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη καλούν το λαό του Λεκανοπεδίου να πάρει μαζικά μέρος στην περικύκλωση του Πενταγώνου, σήμερα Παρασκευή 14 του Μάρτη στις 5 το απόγευμα, με αφορμή την άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλης της Ευρώπης, δεν πρέπει να τρέφουν ψευδαισθήσεις. Δεν πρέπει να πιστέψουν και να εναποθέσουν τις ελπίδες ότι οι... άξονες και οι... αντιάξονες που δημιουργούνται στην Ευρώπη, θα αποτρέψουν τον πόλεμο στο Ιράκ. Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η ΕΕ ουσιαστικά έδωσε «πράσινο φως» στις ΗΠΑ για τον πόλεμο. Το λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα της πατρίδας πρέπει να γνωρίζει ότι σήμερα και αύριο, στον «Αστέρα της Βουλιαγμένης», αξιωματούχοι της ΕΕ θα δρομολογήσουν την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία του ευρωστρατού, ενός ξεκάθαρα επιθετικού στρατού, ο οποίος φυσικά δεν προορίζεται για να αποτρέψει πολέμους, αντίθετα μάλιστα θα εξοπλιστεί με νέα σύγχρονα και πανάκριβα όπλα για να μπορεί να επεμβαίνει άμεσα παντού! Εξάλλου, τα μέλη του αντιπολεμικού κινήματος της πατρίδας μας είναι σίγουρο ότι δεν ξεχνούν το ρόλο των «καλών ιμπεριαλιστών» της Ευρώπης, στον ανελέητο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας...

Εναντίον αυτών των πολεμοκάπηλων σχεδίων θα διαδηλώσουν σήμερα χιλιάδες φιλειρηνιστές, θα μπουν στην πρώτη γραμμή, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, εντείνοντας τη μαχητικότητά τους για την αποτροπή του επικείμενου πολέμου στο Ιράκ, για την απεμπλοκή της χώρας μας απ' αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ