Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Τα παπαγαλάκια του κράτους

Παπαγαλάκι είδος Βέλτσου. Το παπαγαλάκι αυτό ζει στο σαλόνι του πρωθυπουργού και ως εκ τούτου αντιγράφει ό,τι ακούγεται μόνο εκεί. Ο πρωθυπουργός το δανείζει σε γιορτές, σε ποιητικές βραδιές, για ίντριγκες μέσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σε θεατρικούς επιχειρηματίες για να υπερασπίζεται τα οικονομικά συμφέροντά τους όταν απειλούνται από μπολσεβίκους, και στον υπουργό Πολιτισμού για ό,τι παρατυπίες δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος. Το παπαγαλάκι Βέλτσος μπορεί να το δείτε πρόεδρο όλων των επιτροπών της ελληνικής επικράτειας. Σύνθημά του είναι: πάντα και τους πάντες γλείφουμε, ακόμα και με το ράμφος.

Παπαγαλάκι είδος Λυκουρέζου. Το παπαγαλάκι αυτό βρίσκεται πάντοτε πρώτο τραπέζι πίστα, είτε είναι σε σκυλάδικο είτε σε ειδικό δικαστήριο. Το παπαγαλάκι Λυκουρέζος γνωρίζει πως, για να λειτουργήσει διπλή η ταρίφα μας σ' αυτή τη μάταιη ζωή, πρέπει να περιφέρουμε το ράμφος μας στις παρυφές της δημοσιότητας με οποιονδήποτε τρόπο.

Παπαγαλάκι είδος Λάζου, γνωστό και ως φλώρος. Το παπαγαλάκι είναι χρώματος ΠΑΣΟΚ, αποτυχημένο γενικώς, γι' αυτό ικανό για θέσεις Μανδαρίνων. Στην περίπτωσή μας, το παπαγαλάκι Λάζος είναι πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Συνιστάται σε όσους είναι ποιητές ή συγγραφείς να μην το πλησιάζουν γιατί θυμώνει και μπορεί πολύ εύκολα να καλέσει την Αστυνομία.

Παπαγαλάκι είδος Τράγκα - Παράγκα. Το παπαγαλάκι αυτό έρχεται κατευθείαν από τη ζούγκλα. Συχνά θα το έχετε δει στα παράθυρα της τηλεόρασης να χτυπιέται στο όνομα πάντοτε της τιμής του -και αυτής που αγοράστηκε από τη ζούγκλα και της προσωπικής του τιμής. Το παπαγαλάκι Τράγκα - Παράγκα ονειρεύεται να γίνει βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης, για να εκπροσωπεί τη φυλή των μικροαστών, που κατοικεί ακόμα στη ζούγκλα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ