Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Απαιτούνται μέτρα υπέρ του λαού

Αποστομωτική απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα της χώρας, που στενάζουν υπό τη γενικευμένη ακρίβεια, τις μηδενικές αυξήσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία απαιτεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Συγκεκριμένα, με αφορμή το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο, η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» με ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα τονίζει ότι ελληνική κυβέρνηση (όπως και η ΝΔ) δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο «παρά ένα» ενός μαζικού εγκλήματος σε βάρος του ιρακινού λαού και με προοπτική συνέχισής του σε βάρος των λαών της Συρίας, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας, της Βόρειας Κορέας κλπ. Το δρόμο άνοιξαν τα μαζικά ΝΑΤΟικά, ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία και γενικότερα τη Βαλκανική, όπου συνέβαλε αποφασιστικά η ελληνική κυβέρνηση.

Η Κίνηση επισημαίνει επίσης ότι οι συνέπειες για τον εργαζόμενο ελληνικό λαό είναι ήδη δυσβάστακτες και προέρχονται από:

  • Ενα ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας έχει αποδυναμώσει το ήδη ισχνό εργατικό οικογενειακό προϋπολογισμό.
  • Τις εκατοντάδες απολύσεις από δεκάδες εργοστάσια που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο όνομα των συνεπειών από τον πόλεμο.
  • Το οικονομικό κόστος συμμετοχής της χώρας μας στις επιχειρήσεις στήριξης του μακελειού, που ανέρχεται σε πολλά δισ. ευρώ το μήνα.
  • Το ότι η χώρα μας είναι εκτεθειμένη στο οποιοδήποτε απαντητικό χτύπημα, εφόσον η ίδια ενεργητικά συμμετέχει στη στήριξη του πολέμου.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» αποσαφηνίζει ότι τα όποια μέτρα συζητά και παίρνει η ελληνική κυβέρνηση κινούνται αποκλειστικά στην κατεύθυνση της πρόσθετης ενίσχυσης του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Γι' αυτό απαιτεί τη λήψη έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης τα οποία είναι:

  • Η απαγόρευση των απολύσεων.
  • Το άμεσο «πάγωμα» των τιμών.
  • Την παροχή ουσιαστικών αυξήσεων στους εργαζόμενους.
  • Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι απόφαση του ΟΗΕ που να τον «νομιμοποιεί». Το κλείσιμο της βάσης της Σούδας. Η επιστροφή των Ελλήνων ναυτών, αξιωματικών και πλοίων από τον Περσικό. Να σταματήσει άμεσα κάθε διευκόλυνση στην ιμπεριαλιστική μηχανή του πολέμου είτε από το κράτος, είτε από το ελληνικό μεγάλο κεφάλαιο (πχ εφοπλιστές).

Σε αυτήν την κατεύθυνση και για τη λήψη των προαναφερόμενων έκτακτων μέτρων, η «Δράση» καλεί τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό, να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ