Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας

Σε κλίμα αισιοδοξίας προετοιμάζεται η οργάνωση της απεργίας στις 21 Μάρτη από τις ταξικές δυνάμεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Ηδη, έχουν ληφθεί αποφάσεις για 24ωρη απεργία από τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Αρτας, Αγρινίου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Πρέβεζας. Επίσης, το ΕΚ Κέρκυρας πήρε απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας(10 π.μ. - 2 μ.μ.).

Τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και Πρέβεζας οργανώνουν συσκέψεις των διοικητικών συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων και προετοιμάζουν πλατιά ενημέρωση της εργατικής τάξης και του λαού της περιοχής. Επίσης, στο Αγρίνιο εδώ και αρκετές μέρες γίνονται εξορμήσεις στην πόλη και την ύπαιθρο σε χώρους εργασίας. Διοργανώνονται μικρές συσκέψεις, ενώ παράλληλα τα πρωτοβάθμια σωματεία μπαίνουν στη μάχη. Σημειώνεται ότι το ΕΚ Αγρινίου, τη Δευτέρα 17/3/2003, στις 6 μ.μ., πραγματοποιεί συνέλευση των αντιπροσώπων, με θέματα την οργάνωση του αγώνα εναντίον του προετοιμαζόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του ιρακινού λαού, την απεργία της 21ης Μάρτη και τις εργασιακές σχέσεις.

Σημειώνεται ότι στις 7/3/2003, το Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας, ύστερα από παρέμβαση της ΔΑΣ, αποφάσισε απεργία για τις 21/3, η οποία επιδιώκεται να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα, εντάσσοντας στο πλαίσιο και τον αγώνα για τα «Κλωστήρια Πρεβέζης». Παμπρεβεζιάνικη απεργία αποφασίστηκε και στη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσαν το ΕΚ Πρέβεζας και το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων των «Κλωστηρίων», που έγινε στις 11/3/2003.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Σωματείων και Συνδικαλιστών Πρέβεζας, σημειώνεται ότι οι ταξικές δυνάμεις συσπειρώνονται στην απόφαση του ΕΚΠ για 24ωρη απεργία, που ήταν και στόχος των ταξικών δυνάμεων, συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία που αποφάσισαν αυτήν την απεργία. «Κατεβαίνουμε στην απεργία...», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, «για το μεροκάματο που δεν υπάρχει. Για τους χιλιάδες ανέργους, φίλους και συγγενείς, που ξεροσταλιάζουν μπροστά στον ΟΑΕΔ. Για τους συναδέλφους εργαζόμενους στα "Κλωστήρια Πρεβέζης", που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και δύο μήνες και ο εργοδότης, τους καλεί να υπογράψουν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης με βάση το νόμο που ψήφισαν, ομόφωνα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, κατ' απαίτηση των βιομηχάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ