Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
21 ΜΑΡΤΗ
Μέρα παλλαϊκής αντίστασης

Σε ημέρα παλλαϊκής δράσης για τους εργαζόμενους και όλο το λαό μετατρέπεται η 21 Μάρτη, με την 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ. Αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων σε μέρα συσπείρωσης όλων των λαϊκών δυνάμεων ενάντια πρώτα και κύρια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι έτοιμος να εξαπολυθεί κατά του Ιράκ, αλλά και ανατροπής της αντεργατικής πολιτική που σχεδιάζεται να γίνει ακόμα σκληρότερη με τις αποφάσεις που θα παρθούν στο εαρινό συμβούλιο κορυφής, στις Βρυξέλλες. Το απεργιακό μέτωπο εκείνης της ημέρας χτες ενισχύθηκε και με την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ να «κατεβάσουν τα ρολά» οι επαγγελματοβιοτέχνες σε όλη τη χώρα εκείνη τη μέρα. Την ίδια μέρα διοργανώνεται και το πανθεσαλλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα από εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, νέους και από τους τέσσερις νομούς.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), ενώ η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Πειραιά θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Μπροστά όμως είναι η σημερινή κινητοποίηση με την περικύκλωση του Πενταγώνου στις 5 μ.μ. και το αυριανό μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και για την πρώτη ημέρα του πολέμου, ώστε να αντιδράσουν με απεργιακή κινητοποίηση και να κατέβουν στους δρόμους. Και για εκείνη τη μέρα οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν αποφασίσει να κλείσουν τις επιχειρήσεις.


Σ' αυτά τα πλαίσια σωματεία και οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους προετοιμάζοντας την επιτυχία της με γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και συσκέψεις.

Το απεργιακό μέτωπο για τις 21 Μάρτη ενισχύεται και με τις χτεσινές αποφάσεις συμμετοχής από το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και του Σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία Πειραιά.

Εκτός από τα δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, αποφάσεις για 24ωρη πανεργατική απεργία έχουν πάρει και καλούν σε συμμετοχή τους εργαζόμενους οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Χάρτου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Φαρμάκου, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Λογιστών, Εμφιαλωμένων Ποτών, Εργαζομένων στις Περιφέρειες. Καθώς και τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Νάουσας, Σάμου, Μυτιλήνης, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Φωκίδας, Χανίων, Λασηθίου, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Πύργου, Αρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας 10 με 2.

Ακόμα, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία έχουν καλέσει: Το Συντονιστικό Σωματείων ΟΤΑ, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ