Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΤΡΑ
Τη Δευτέρα η δίκη των εφτά φιλειρηνιστών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, στις 9 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς τα δικαστήρια

«Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών, όχι στην τρομοκρατία και την καταστολή». Με αυτό το σύνθημα, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και το ΠΑΜΕ καλούν το λαό της Αχαΐας να υπερασπιστεί εφτά αγωνιστές του αντιπολεμικού, φιλειρηνικού κινήματος, που δικάζονται τη Δευτέρα 17 Μάρτη στο δικαστήριο της Πάτρας, με συγκέντρωση - τη μέρα της δίκης - στις 9 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς τα δικαστήρια.

Οι εφτά αγωνιστές παραπέμπονται στο δικαστήριο με την κατηγορία της «διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς κατά συναυτουργία σε ξένη ιδιοκτησία», επειδή πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, για να φύγει η βάση του Αράξου και τα πυρηνικά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εφτά αγωνιστές σύρονται στο δικαστήριο αυτεπάγγελτα, καθώς ο διοικητής του Αράξου δε θέλησε να προχωρήσει σε καμία δίωξη των φιλειρηνιστών.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και το ΠΑΜΕ υπογραμμίζουν πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις υποδείξεις των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς καταστολής για να τρομοκρατήσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, να βάλει στο "γύψο της νομιμότητας" το λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές. Τρομονόμοι, βία, ΜΑΤ, δικαστήρια επιστρατεύονται για να χτυπήσουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, που παλεύει, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια» και καταλήγουν: «Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη με τη μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας να δώσουμε ενωμένη αγωνιστική απάντηση στη βία και την καταστολή. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των αγωνιστών. Οχι στην τρομοκρατία και την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ