Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«9 ομοιότητες»

«Αρκετές ομοιότητες με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σημίτη του 2000 εμφανίζουν αυτές που παρουσίασε προχτές ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή. Μια προσεκτική ανάγνωση των δύο κειμένων αποδεικνύει δύο τινά: Πρώτον, ότι στις βασικές επιλογές και διακηρύξεις τα δύο κόμματα έχουν συγκλίνει πολύ. Και, δεύτερον, ότι ο νέος πρωθυπουργός υιοθέτησε θέσεις, φράσεις, ακόμα και λέξεις, του αντίπαλου κόμματος. Οι διαφορές προκύπτουν από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και γι' αυτό καλύτερη σύγκριση δεν μπορεί να γίνει παρά στο τέλος της τετραετίας» (Γ. Καρελιάς, «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Ικανοποίησε»

«Η ομιλία του ικανοποίησε πλήρως το δημόσιο αίσθημα και έπεισε και τους πιο κακόπιστους ότι άρχισε να εφαρμόζεται ήδη μια άλλη πολιτική» (από το κύριο άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).

Τώρα πειθαρχία

«Σε κάθε περίπτωση εκείνο που μπορούν να κάνουν τώρα είναι τουλάχιστον να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της συναίνεσης, να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η απογραφή των οικονομικών του κράτους. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει δημοσιονομική πειθαρχία» (από κύριο άρθρο της «ΧΩΡΑΣ»).

Το πλαίσιο

«Απαιτείται συνδυασμός δημοσιονομικής σταθερότητας και προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Η βελτίωση θα επέλθει από παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και ολοκλήρωση της διαδικασίας της ενιαίας αγοράς» (από ανάλυση της «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ