Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
"Αντε και καλό βόλι... "

"Αντεπίθεση λαέ. Τώρα ισχυρό ΚΚΕ" και "Ρίξε κόκκινο, είναι και νεανική επιλογή", βροντοφώναξαν χτες νέοι και μεγαλύτεροι Ασπροπυργιώτες στη μαζικότερη και μαχητικότερη συγκέντρωση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Στην πόλη που είναι από τις πρώτες που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ και που χρόνια μολύνεται περιβαλλοντικά, άρχισαν από νωρίς το απόγευμα να συρρέουν στην πλατεία Δημαρχείου κομμουνιστές και κομμουνίστριες, δείχνοντας πεπεισμένοι ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι καθήκον για τη χώρα και κυρίως για τους εργαζόμενους ώστε να αντισταθούν στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη παρουσία είχαν στη συγκέντρωση οι Κνίτες και Κνίτισσες του Ασπροπύργου, που, με τις κόκκινες σημαίες και τα κόκκινα γαρίφαλα στο πέτο, έκαναν ακόμα και τους παλιούς κομμουνιστές να συγκινηθούν με τη δράση τους. Ιδιαίτερα θερμό έγινε το κλίμα, όταν κατέφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Αττική Βάσω Λιάκου,Δήμος Κουμπούρης και Αντώνης Χοροζάνης,όπου όλοι έτρεξαν να τους υποδεχτούν.

Τη συγκέντρωση "άνοιξε" ο Α. Χοροζάνης που τόνισε ότι σήμερα δίνεται η δυνατότητα με την ψήφο στο ΚΚΕ να καταδικάσουμε το δικομματισμό και να περάσουμε σε μια πλατιά αντεπίθεση στην πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού που υποστηρίζουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Στη συνέχεια χαιρέτισε ο βουλευτής Δ. Κουμπούρης, ο οποίος τόνισε ότι οι κομμουνιστές την προεκλογική περίοδο κάνουν συγκεντρώσεις, μιλούν με τους εργαζόμενους και δεν έχουν καμία σχέση με τα πλαστικά σημαιάκια και το φαινόμενο, ο κόσμος να κάθεται στα σαλόνια και να βλέπει τους υποψήφιους από τις τηλεοράσεις.

Κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η Β. Λιάκου, η οποία στην ομιλία της, αναφερόμενη στα προβλήματα της περιοχής, τόνισε ότι το Θριάσιο είναι η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Ελλάδας με το 60% της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και με θνησιμότητα 250%. Το Θριάσιο - συνέχισε - εδώ και πολλά χρόνια δέχεται από τα χιλιάδες εργοστάσια που το περικλείουν όλων των ειδών τους ρύπους. Είναι η περιοχή που πρώτη έχει δεχτεί και με το πιο σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Η ανεργία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, λόγω της αποβιομηχάνισης, ενώ το ίδιο νιώθουν στο πετσί τους οι αγρότες της περιοχής. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η υπερψήφιση του ΚΚΕ, η αναγκαιότητα ύπαρξης κομμουνιστή βουλευτή για μια ακόμη φορά στην περιοχή, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της μέσα κι έξω από τη Βουλή. "Οταν πάμε στην κάλπη ας σκεφτούμε καλά τι θα ψηφίσουμε, κι όπως λέμε στην περιοχή μου "άντε και καλό βόλι" ", κατέληξε η Β. Λιάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ