Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσοχή στον ταχυδρόμο...

Θέλει προσοχή ποιος ταχυδρόμος θα πάρει το μήνυμα της καταδίκης του δικομματισμού,σημείωσε χτες ο υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης,αναφερόμενος στην παραπλανητική φιλολογία για ψήφο συλλήβδην στα μικρά κόμματα. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε σύσκεψη μελών και φίλων του Κόμματος στο Πέραμα, αναφέρθηκε στο σκηνικό των εκλογών, το παιχνίδι που παίζουν οι δύο μονομάχοι από κοινού με τους επίδοξους εταίρους τους στη Βουλή, στις προτεραιότητες του ΚΚΕ και την πρότασή του για ψήφο αντεπίθεσης και όχι υποταγής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Μανουσογιαννάκης στην ανεργία που μαστίζει με το απίστευτο ποσοστό του 40% το Πέραμα και την κατάσταση της Ζώνης. Θέματα αλληλένδετα και τα δύο τόσο με τη ζωή της πόλης, όσο και με τα προβλήματά του. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα με τους 500.000 ανέργους, σημειώνοντας ότι οι αγρότες που ετοιμάζονται να φύγουν από το χωράφι, ύστερα από την πολιτική της ΕΕ και να κατέβουν κι αυτοί στην πόλη, αναζητώντας δουλιά. Αν σ' αυτούς προσθέσουμε τους μικρομεσαίους - υπογράμμισε - που κλείνουν και ακόμα τους εργαζόμενους σ' αυτές τις επιχειρήσεις, που μέρα παρά μέρα βρίσκονται όλο και περισσότεροι στο δρόμο, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι μόνο αληθινές δεν είναι οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αντίθετα, αυτό που η πολιτική και των δύο θα φέρει θα είναι νέα δεινά. Αλλωστε πάντα πριν από την επιβολή των όποιων σκληρών μέτρων, το σκηνικό ήταν το ίδιο.

Μάννα εξ ουρανού εμφανιζόταν το 1981 η είσοδός μας στην τεράστια αγορά της Ευρώπης, που θα κατανάλωνε τα προϊόντα μας. Τα προϊόντα όλα αυτά τα χρόνια τα θάβουμε...

Σήμερα, πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη πορεία της χώρας. Αυτή την πορεία δεν μπορούν να την εγγυηθούν ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ, ούτε βέβαια και με την όποια αρωγή εκείνων των "μικρών" που ψαρεύουν σε θολά νερά, με κάλπικα συνθήματα και δημαγωγικές κορόνες. Η μόνη προϋπόθεση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, που μπορεί να δώσει πνοή σε δυναμικότερους αγώνες είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ