Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ξανά ο "μπαμπούλας της Δεξιάς"

Κινδυνολογεί ασύστολα ο Κ. Σημίτης, επισείοντας το σκιάχτρο της Δεξιάς, χωρίς να "διευκρινίζει" ότι η κυβέρνησή του είναι εξίσου επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα

Στη λεηλασία των "μικρών" κομμάτων, μέσω της πόλωσης, των διλημμάτων και γκάλοπ, επικεντρώνει τις προσπάθειές της η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να επιτύχει μια "άνετη αυτοδυναμία", ώστε να έχει "λυμένα τα χέρια της" για να εφαρμόσει σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Κ. Σημίτης, εγκαταλείποντας την εικόνα της "ήρεμης και σίγουρης δύναμης", επιστράτευσε τον "μπαμπούλα της Δεξιάς", ενώ κινδυνολόγησε ασύστολα για την περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ χάσει τις εκλογές.

Απευθυνόμενος στους δυσαρεστημένους από την κυβερνητική πολιτική, τους έβαλε να σκεφτούν τι θα γίνει αν έρθει η Δεξιά - (σ.σ. εννοεί τη ΝΔ και όχι την καραμπινάτη δεξιά πολιτική που εφαρμόζει) - στην εξουσία. Δε διευκρίνισε όμως πόσο χειρότερη μπορεί να είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ από την κυβέρνηση Σημίτη για τα λαϊκά και τα εθνικά συμφέροντα.

Επανερχόμενος στις δοκιμασμένες μεθόδους ο "εκσυγχρονιστής" πρωθυπουργός των "επιχειρημάτων" και της "πολιτισμένης αντιπαράθεσης" ωρυόταν, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του στην Ηπειρο, ότι "όποιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ βοηθάει τη Δεξιά" και, ακόμα, στρέφοντας τα πυρά του κατά του Δ. Τσοβόλα, ότι "όποιος διασπά τη δημοκρατική παράταξη οδηγεί τη Δεξιά στην εξουσία".

Πυρετός επικρατεί και στη Χ. Τρικούπη προκειμένου να στηρίξουν την προπαγάνδα του Κ. Σημίτη. Παρόλο που ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκμυστηρεύονται κατ' ιδίαν ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται αισθητά μπροστά από τη ΝΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν, ωστόσο αυτό δεν το δημοσιοποιούν, γιατί θα υπάρξει "εφησυχασμός" στις οργανωμένες δυνάμεις, και προφανώς γιατί έτσι θα αποδυναμωθεί η επίθεση σε βάρος των "μικρών" κομμάτων. Χτες συνεχίστηκαν τα πυρά από ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά του ΔΗΚΚΙ, στη γνωστή γραμμή της "Αυριανής", "τον αγαπάμε, τον εκτιμάμε αλλά έκανε λάθος και δεν πρέπει να το πληρώσει η δημοκρατική παράταξη".

Από σήμερα "πιάνει δουλιά" και ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος θα ενημερώνει καθημερινά τους δημοσιογράφους, ενισχύοντας την καθημερινή προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ