Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
"Οχι" στο δικομματισμό και στα παρακλάδια του

""Οχι" στο δικομματισμό και στα παρακλάδια του". Στα παραπάνω λόγια επικεντρώθηκε ο χαιρετισμός του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Γόντικα στους Αντιστασιακούς του Ν. Πέλλας, σε εκδήλωση μνήμης των μαχών της 4ης και 6ης Σεπτεμβρίου 1944 στα στενά του ΜΟΥΧΑΡΕΜ - ΧΑΝΙ, βόρεια της Εδεσσας, που έδωσαν ενάντια στις δυνάμεις κατοχής των φασιστών τα τμήματα του ΕΛΑΣ.

Η εκδήλωση - μνημόσυνο διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Εδεσσας, Γιαννιτσών και Αλμωπίας με επιμνημόσυνη δέηση, απαγγελίες ποιημάτων, αντιστασιακά τραγούδια. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Εδεσσας Παναγιώτης Κατσικάς, που αναφέρθηκε στο ιστορικό των μαχών του ΜΟΥΧΑΡΕΜ - ΧΑΝΙ καθώς και στο ανεκπλήρωτο των στόχων της Εθνικής Αντίστασης για εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, αναγνώριση και αποκατάσταση όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση επιζώντες των μαχών αγωνιστές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά στις παρακαταθήκες των αγώνων της Εθνικής Αντίστασης για το σήμερα, έκανε στον σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Δ. Γόντικας ζητώντας από τη γενιά της Αντίστασης να δώσει μία ακόμη μάχη στο πλευρό του ΚΚΕ δείχνοντας την αντίθεσή της στο κακόγουστο παιχνίδι του δικομματισμού και των "εν αναμονή" μετεκλογικών συνεργατών του (ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ). Τόνισε ακόμη μια φορά τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των Αντιστασιακών για πλήρη αναγνώριση και αποκατάσταση όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, παλεύοντας για τον ελεύθερο επαναπατρισμό όλων των πολιτικών προσφύγων χωρίς τα εμπόδια για τους "μη Ελληνες το γένος". Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος ο αντινομάρχης Π. Μελισσανίδης, αντιπροσωπεία της Νομαρχ. Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ, Παραρτήματα Αντιστασιακών απόΘεσσαλονίκη, Βέροια, Νάουσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαϊδα και άλλες περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ