Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Στη μάνα της αντίστασης και του αγώνα

Μια περιοδεία υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην Καισαριανή της "Αντίστασης και του Αγώνα" έχει σίγουρα τη δική της ιδιαίτερη σημασία, αλλά και μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση. Ανθρωποι του μόχθου και των αγώνων έσφιγγαν χτες με φανερή συγκίνηση το χέρι του μαχητικού Μήτσου Κωστόπουλου,του "δικού" τους Παναγιώτη Μακρή και της λεβέντισσας παλιάς γειτόνισσας Αννας Φόνσου,όπως την αποκάλεσε μια γερόντισσα, γυρίζοντας τη μνήμη της στα παιδικά χρόνια της ηθοποιού, όταν έμενε στην Καισαριανή. Κατά την περιοδεία, συνάντησαν ανθρώπους γεμάτους αισιοδοξία ότι το ΚΚΕ θα "πάει καλά σ' αυτές τις εκλογές, γιατί είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται με συνέπεια τους εργαζόμενους", αλλά και άλλους απαισιόδοξους, σε βαθμό μοιρολατρίας, να λένε ότι "δε μας σώζει τίποτα" και ότι "μας περιμένουν τρις χειρότερα μετά τις εκλογές".

Αξίζει να επισημανθούν δυο στιγμιότυπα, που προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση στην Αννα Φόνσου.Το πρώτο ήταν όταν αντίκρισε το σπίτι που πέρασε τα παιδικά της χρόνια, στην οδό Δεκελείας 72 τότε, που τώρα έχει μετονομαστεί σε Λεων. Μανωλίδη.Το δεύτερο ήταν όταν αντάμωσε μια ηλικιωμένη Καισαριανιώτισσα, που της θύμισε ότι μια από τις ταινίες της ηθοποιού είχε γυριστεί η μισή στο σπίτι της.

Μετά την περιοδεία, οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β Αθήνας, μίλησαν σε συγκέντρωση, στο πάρκο του Αγίου Νικολάου.Η Αννα Φόνσου,στο σύντομο χαιρετισμό της, με λόγια βγαλμένα από την καρδιά της, είπε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένη που είναι Καισαριανιώτισσα και βρίσκεται ανάμεσα σε Καισαριανιώτες και επισήμανε ότι αισθάνεται υπερήφανη που είναι στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ο Παν. Μακρής τόνισε ότι τα μηνύματα που έχει από την καθημερινή του επαφή με τον κόσμο, είναι ότι η Καισαριανή θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ. Μίλησε με συγκίνηση για την Καισαριανή - παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά του φασισμού - και τους αγώνες των κομμουνιστών και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ρίξουν "κόκκινο" στην κάλπη.

Ο Μ. Κωστόπουλος προειδοποίησε ότι οι δύο εταίροι του δικομματισμού είναι έτοιμοι να βάλουν μπρος, από την επόμενη κιόλας των εκλογών, τα σκληρά τους αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και προέβλεψε ότι το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο στις 23 Σεπτέμβρη. "Το ζήτημα, όμως, είναι να βγει πολύ ενισχυμένο και γι' αυτό καλώ όλους σας και τους αισιόδοξους και τους απαισιόδοξους και τους κριτικούς, να ψηφίσετε "δαγκωτό" ΚΚΕ" κατέληξε ο Μήτσος Κωστόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΗΔΕΙΕΣ (2010-03-19 00:00:00.0)
Τελευταίο αντίο (2001-06-07 00:00:00.0)
"Μεταβίβαση σκυτάλης" για αγωνιστική Αυτοδιοίκηση (1997-11-25 00:00:00.0)
Υποψήφιοι του ΚΚΕ στην ΤV (1996-09-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ