Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πιο σίγουρος δρόμος

Του Βασίλη ΜΠΑΡΕΚΑ*

Ψηφίζω ΚΚΕ για να ενώσω κι εγώ τη φωνή, τη δράση και τον αγώνα μου με τη φωνή, τις αγωνίες και τα προβλήματα όλων των κολασμένων και καταφρονεμένων ανθρώπων, που στον ένα ή στον άλλο βαθμό αποτελούν, καθημερινά, τα θύματα του πανάθλιου και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος.

Ψηφίζω ΚΚΕ για να προετοιμάσουμε, να οργανώσουμε και να εξαπολύσουμε την αντεπίθεσή μας, με στόχο το αποδυνάμωμα, το τσάκισμα και γιατί όχι και την ανατροπή των ταξικών μας αντιπάλων. Της ντόπιας, δηλαδή, και της ξένης πλουτοκρατίας.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι δεν είμαι ούτε μεγαλοεφοπλιστής, ούτε μεγαλοβιομήχανος, ούτε μεγαλέμπορος, ούτε έμπορος ελπίδων, ούτε "ξεπουλητής" οραμάτων και πανανθρώπινων αξιών, για τις οποίες αγωνίστηκαν, μάτωσαν, διώχτηκαν και εκτελέστηκαν εκατομμύρια σύντροφοι αλλά και απλοί τίμιοι αγωνιστές.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι είναι ο πιο σίγουρος δρόμος, μέσα από τον οποίο ο λαός μας θα γνωρίσει και θα ζήσει μια ζωή ανθρώπινη, ειρηνική και δημιουργική.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι η κοσμοθεωρία του, η δράση και οι αγώνες του στοχεύουν στην επικράτηση πανανθρώπινων ιδανικών και αξιών όπως: ειρήνη, φιλία και συνεργασία με όλους τους λαούς, δικαίωμα όλων στη μόρφωση, στη δουλιά, στην περίθαλψη, στην πρόνοια, στη διασκέδαση, στον πολιτισμό και γενικά σε μια ζωή εντελώς διαφορετική από αυτή που σήμερα επιφυλάσσει ο καπιταλισμός στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων όλου του πλανήτη μας.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί δε σκοπεύω να το βάλω στα πόδια εξαιτίας των ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων και της προσωρινής ήττας του σοσιαλισμού στην πρώην ΕΣΣΔ και στις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι οι κομμουνιστές δε χωρίζουν τους ανθρώπους σε μαύρους, λευκούς και κίτρινους, ούτε σε χριστιανούς, μωαμεθανούς, βουδιστές κλπ. Ούτε φυσικά θεωρούν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας τους ανάπηρους ή όσους έχουν αισθητηριακά, αισθητικά ή άλλα παρόμοια προβλήματα.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι ως τυφλός υποχρεούμαι να ενδιαφέρομαι, εκτός από όλα τα προηγούμενα, για την τύχη αυτού του λιγοστού έστω κράτους πρόνοιας που με τόσους και τόσους αγώνες ο χώρος των τυφλών και των αναπήρων έχει κατακτήσει. Είναι κοινοί ψεύτες, ναι κοινοί ψεύτες, οι πρωτοκλασάτοι των δύο αστικών κομμάτων όταν προβάλλουν ζητήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιχειρώντας να δείξουν στο λαό ανθρώπινο πρόσωπο. Καμία όμως σχέση δεν έχει με την ανθρωπιά όποιος συνειδητά υπηρετεί την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, διότι οι καπιταλιστές δε νοιάζονται ούτε για κράτος πρόνοιας ούτε για κανένα άλλο πρόβλημα των ανθρώπων. Τα πιστεύω και τα δόγματά τους είναι η κερδοσκοπία, η καταλήστευση των φυσικών πόρων του πλανήτη, το ξεζούμισμα των εργατών, το τσαλαπάτημα της αξιοπρέπειας των αναπήρων και των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων του λαού μας κλπ.

Επειδή λοιπόν δε διατίθεμαι να διαλέξω το χρώμα του σχοινιού με το οποίο σκοπεύουν να κρεμάσουν μετεκλογικά το λαό μας είτε οι "πράσινοι" είτε οι "μπλε" μαζί με τους μικρότερους δορυφόρους τους, θα ψηφίσω ΚΚΕ.

Κύριε Σημίτη και κύριε Εβερτ, ψηφίζω ΚΚΕ διότι δε θέλω ούτε τις καλύτερες μέρες σας, ούτε την ισχυρή Ελλάδα σας, όπως εσείς την εννοείτε, ούτε τον καπιταλιστικό εκσυγχρονισμό σας, ούτε τα επτά ούτε τα δεκαεφτά ούτε τα είκοσι εφτά μέτρα σας και φυσικά δε θέλω ούτε το κράτος αναλγησίας που εσείς το βαπτίζετε κράτος πρόνοιας.

Εγώ θέλω ανατροπή του καπιταλισμού. Θέλω σοσιαλισμό, θέλω άλλες μέρες. Μέρες κόκκινες. Κατακόκκινες.

* Ο Βασίλης Μπαρέκας είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθήνας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και γραμματέας της ΕΣΚ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ