Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταστρέφουν την κλωστοϋφαντουργία

Το ΚΚΕ καλεί τους κλωστοϋφαντουργούς να καταδικάσουν το δικομματισμό και τα παρακλάδια του

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ του Νομού Λάρισας σε εργασιακούς χώρους της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτά, χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος Δημήτρης Τσιόγκας και Λίτσα Ούντρια,επισκέφθηκαν το εργοστάσιο έτοιμου ενδύματος "ΡΑΠΤΕΞ ΑΕ",το οποίο απασχολεί 200 περίπου εργαζόμενους, στην πλειοψηφία γυναίκες. Στη διάρκεια της επίσκεψης μοιράστηκε προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ, ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργάτες και στις εργάτριες, επισήμαναν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού. Αναφέρθηκαν επίσης, στα γενικότερα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον τόπο, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις κατ' εντολή των Βρυξελλών, καθώς και στις θέσεις του ΚΚΕ. "Θέσεις που δε βγαίνουν παραμονές των εκλογών", όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Λίτσα Ούντρια.

Ο Δημήτρης Τσιόγκας με τη σειρά του, μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισε ότι η πολιτική της ΕΕ και της συνθήκης της ΓΚΑΤΤ, που υλοποιούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στηρίζουν ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, οδηγεί σε συρρίκνωση τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού. "Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, τόνισε ο Δ. Τσιόγκας, μεταφράζονται για το Νομό της Λάρισας με το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, με την αύξηση της ανεργίας. Τα τελευταία χρόνια οι θέσεις εργασίας στην κλωστοϋφαντουργία από 2.500 που ήταν, μειώθηκαν στις 1.000, ενώ στον ιματισμό από τις 2.000 που υπήρχαν έμειναν λιγότερες από 1.500. Η μόνη λύση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, κατέληξε, είναι το χτύπημα του δικομματισμού και των στηριγμάτων του και η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι δίπλα στους εργαζόμενους και μπροστά στους αγώνες τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ