Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι ψηφίζει η Μ. Δαμανάκη... ;

Την εμφάνιση ενός αριστερού, αντιπολιτευτικού προσώπου, επιχειρείνα εμφανίσει η ηγεσία του ΣΥΝ, προκειμένου να εγκλωβίσει ψηφοφόρους, αλλά δυστυχώς γι' αυτή αυτοδιαψεύδεται καθημερινά. Τελευταία, χαρακτηριστική περίπτωση, είναι η συνέντευξη της Μ. Δαμανάκη στον "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής.

Ρωτήθηκε, λοιπόν, η Μαρία Δαμανάκη: "Πώς είναι δυνατόν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ οι συνταξιούχοι που εμπαίζονται και οι μικρομεσαίοι που βάζουν λουκέτο καθημερινά;". Και η απάντηση: "Από τη μεριά της νεοφιλελεύθερης παράταξης τα προβλήματα θα οξύνονται".

Ερώτημα: Εχει κανείς αμφιβολία, ότι αυτή την απάντηση θα την προσυπέγραφε και το ΠΑΣΟΚ;

***

Ο δημοσιογράφος, όμως, επιμένει και στο αμέσως επόμενο ερώτημά του αντιτείνει, ότι το ΠΑΣΟΚ "όφειλε σαν σοσιαλιστικό κόμμα να έχει κοινωνική ευαισθησία απέναντι στους ασθενέστερους". Εξίσου επίμονη, όμως και η Μ. Δαμανάκη απαντά: "Γι' αυτό ακριβώς πιστεύω, ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς θέτουν προτάσεις, που μπορεί να μην ακούγονται ευχάριστα, αλλά επί της ουσίας δίνουν λύσεις. Η πρόταση του κ. Εβερτ για νέο δανεισμό, νομίζω ότι θα μας φέρει αντιμέτωπους με την Κοινότητα".

***

Δεν πτοείται, όμως, ο δημοσιογράφος και επιμένει: "Ποιο είναι το πολυδιαφημισμένο "νέο ΠΑΣΟΚ" κατά τη γνώμη σας;". Και η Μ. Δαμανάκη, έχοντας χωνέψει καλά τα "εκσυγχρονιστικά" επιχειρήματα απαντά: "Για μένα το "νέο ΠΑΣΟΚ" είναι ζητούμενο. Υπάρχει μια προσπάθεια αναμόρφωσης εκ μέρους του κ. Σημίτη, αλλά προς το παρόν έχει εναποτεθεί στο μέλλον. Αυτή η αναζήτηση πάντως, είναι γενική. Μόνο, που κάποιοι από μας θα μπορέσουν να δώσουν το νέο, κάποιοι άλλοι, όχι".

***

Απογοητευμένος ο δημοσιογράφος, που δεν μπορεί να "βγάλει" ούτε ίχνος κριτικής στην κυβέρνηση, κάνει μια τελευταία προσπάθεια: "Ποιο θα είναι το πρόβλημα του κ. Σημίτη;". Και η απάντηση: "Θα έλεγα το ίδιο του το κόμμα. Εχει γίνει πλέον σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνει δυνάμεις με μεγάλη ανομοιογένεια και μεγάλες διαφορές απόψεων, αφού ένα μέρος του κόμματος δεν ταυτίζεται με τις επιλογές του πρωθυπουργού. Την ατμόσφαιρα αυτή εξάλλου την ομολογεί ο ίδιος ο κ. Σημίτης με την προσφυγή στις κάλπες".

Τελικά, εμείς καταλάβαμε, ότι η Μ. Δαμανάκη καλεί σε υπερψήφιση του Κ. Σημίτη - άντε και να μπει και ο ΣΥΝ στη Βουλή, για να τον βοηθήσει στη διαπάλη του με τους "αναχρονιστές", εσωκομματικούς του αντιπάλους. Καταλαβαίνετε, μήπως, εσείς τίποτε διαφορετικό...;

Ερώτημα: Εχει κανείς αμφιβολία ότι η Μ. Δαμανάκη καλεί σε υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ για να μην ακυρωθεί η "εκσυγχρονιστική" προσπάθεια του Κ. Σημίτη;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια γνήσια υποψήφια του ΠΑΣΟΚ και της... "κεντροαριστεράς" (1998-10-07 00:00:00.0)
Η "κεντροαριστερά" και ο... Μίλερ (1998-02-14 00:00:00.0)
"Προσχήματα και εκβιασμοί" για τη ΣΥΝεργασία (1997-11-27 00:00:00.0)
Μεθοδεύοντας την κεντροαριστερή συνεργασία (1997-11-11 00:00:00.0)
Ταραχή σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για τη συνεργασία (1997-11-01 00:00:00.0)
Οι συγγενείς... (1996-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ