Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι "κακοί" και οι "καλοί"

Πάμπολλες οι καταγγελίες απ' όλη τη χώρα, για διάφορες απόπειρες τρομοκράτησης των πολιτών από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, σε μια ύστατη προσπάθεια να εκβιάσει, στην κυριολεξία, τις ψήφους τους.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Αττική, όπως μας το περιέγραψε και ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής της ΝΑΣ Αντώνης Χοροζάνης.

Δεκάδες ιδιοκτήτες στην περιοχή Πάτημα Μαγούλας και στη συνοικία Παπακώστα στη Μάνδρα καταγγέλλουν ότι ειδοποιήθηκαν προχτές το μεσημέρι από το ΥΠΕΧΩΔΕ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μέσα σε δέκα μέρες. Κι αυτό γιατί οι εκτάσεις έχουν απαλλοτριωθεί, προκειμένου να περάσει από εκεί η λεωφόρος Σταυρού - Ελευσίνας.

Οι ιδιοκτήτες καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε μία δραχμή από το ποσό των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις, ενώ παράλληλα, εκφράζουν και την αγωνία τους για την τύχη των σπιτιών τους, αφού υπάρχει διορία μόνο δέκα ημερών.

Ετσι, οι κάτοικοι στρέφονται στους τοπικούς "άρχοντες", οι οποίοι τους καθησυχάζουν ενόψει... εκλογών.

Λίγες μέρες πριν την κάλπη, η κυβέρνηση, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και αυτό το "τέχνασμα", ως μέσο εκφοβισμού, εκβιασμού και τελικά σαν έναν τρόπο για να "εκβιάσει" την ψήφο. "Εκσυγχρονισμένη" προεκλογική περίοδος...

Ταξίματα...

"Παίζει" με την αγωνία των ανέργων - ιδιαίτερα νέων ανθρώπων - ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας Θ. Κανταρτζής. Τάζει θέσεις εργασίας, παντού και σ' όλους. Στους υποψήφιους του συνδυασμού του και σε κατοίκους της πόλης και των χωριών του διευρυμένου δήμου, τάζει θέσεις στις δημοτικές υπηρεσίες. Σε δημότες τάζει θέσεις σε κρατικές υπηρεσίες, ακόμα και σε ιδιώτες. Βεβαίως, το "τάξιμο δεν κλείνει σπίτια", αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, δεν αρκεί για να αποφύγει την επερχόμενη ήττα ο "εκλεκτός" της "κεντροαριστεράς".

"Μαγαζάκι" ο δήμος

Οπως φαίνεται ο δήμαρχος Καματερού Παναγιώτης Τράκας προσπαθεί να μετατρέψει τις δημοτικές υπηρεσίες σε μηχανισμό προσωπικής προβολής και ανάδειξης.

Τελευταίο κρούσμα, όπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Ενότητα Καματερού και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Κουντουρέλης,ήταν εκείνο με το στήσιμο της εξέδρας και τη γενικότερη προετοιμασία των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, που έγινε από υπαλλήλους του δήμου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Κίνησης, ο δήμαρχος αναγκάζει τους εργαζόμενους να του προετοιμάζουν το εκλογικό κέντρο, τις συγκεντρώσεις, το προεκλογικό υλικό και γενικότερα την προεκλογική του εκστρατεία και χρησιμοποιεί υλικά και χώρους του δήμου!

"Κύκλωμα εξουσίας"

Πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, πρώην και νυν διευθυντές κρατικών υπηρεσιών και οργανισμών, ο πρόεδρος του σωματείου των αστυνομικών, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του Δ. Πιτσιώρη για τη δημαρχία του Βόλου.

"Κρατικοδίαιτους" και, εν πολλοίς, ανθρώπους που "μυρίζουν" εξουσία, αποκάλεσε όλους αυτούς ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Συμμαχίας" Μ. Κουντούρης. Αλλά δε φαίνεται να "σώζουν" τον νυν και υποψήφιο δήμαρχο της "Κεντροαριστεράς" ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, ούτε ο "φόβος" που προκαλούν οι κάθε λογής "εξουσιαστές", ούτε τα "ρουσφέτια" των "κρατικοδίαιτων", που αποτελούν ένα "κύκλωμα εξουσίας" στην πόλη και γενικότερα στο νομό.

Τζάμπα διαφήμιση

Πολυσέλιδο και πολυέξοδο φυλλάδιο της Δημοτικής Επιχείρησης Φυσικού Αερίου Λάρισας (ΔΕΦΑΛ) "πλημμύρισε" τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, διαφημίζοντας το "έργο" του νυν και υποψήφιου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Χριστόδουλου Καφφέ.

Και να οι φωτογραφίες του κ. Καφφέ και να τα όσα αυτός έκανε για το φυσικό αέριο, αλλά και γενικότερα για τη Λάρισα.

Το γεγονός ότι αυτή η διαφήμιση γίνεται σε προεκλογική περίοδο, με λεφτά του δήμου υπέρ ενός υποψήφιου, καταγγέλλουν πολλοί Λαρισαίοι, δηλώνοντας ότι"το "μάρμαρο" ο Χριστόδουλος θα το πληρώσει στην κάλπη"!!

Πού τα βρήκε, πού τα βρήκε...

Τη διαφήμιση του υποψήφιου νομάρχη της "Κεντροαριστεράς" στη Μαγνησία Π. Σκοτινιώτη και την προεκλογική του καμπάνια ανέλαβε η ίδια εταιρία που "λανσάρει" τον Αβραμόπουλο ("Κεντροαριστερά" και "Κεντροδεξιά" το ίδιο λουκ). Πού είναι η καταγγελία, θα πείτε. Μα στο γεγονός ότι η προεκλογική καμπάνια του Π. Σκοτινιώτη υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα 100 εκατομμύρια δραχμές (διάολε, πολλά λεφτά για έναν επαρχιακό νομό). Πού τα βρήκε, πού τα βρήκε ο Πάνος;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισότιμη προβολή των Συνδυασμών (2006-08-02 00:00:00.0)
Το χαρίζουν στους υποψήφιους βουλευτές (2004-02-04 00:00:00.0)
«Ξανά μπροστά»! (2002-10-10 00:00:00.0)
Αρωγοί της κυβέρνησης... (2002-09-28 00:00:00.0)
Περί εξουσίας (1998-10-18 00:00:00.0)
Σύγχυση για τα αποτελέσματα (1998-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ