Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις άσχετων - ανενόχλητοι οι προβοκάτορες

Συνελήφθη 51χρονος δικηγόρος, παρουσία συναδέλφων του, γιατί διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς, τη στιγμή που συνελάμβαναν αθώους νεαρούς αντί για κουκουλοφόρους

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών, αλλά και για τη στάση της Αστυνομίας απέναντί τους, είναι η μαρτυρία του 51χρονου δικηγόρου Γιάννη Κουλουρούδη,που συνελήφθη χτες το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς! Η απολογία που έδωσε στον εισαγγελέα δίωξης ο δικηγόρος - που κατηγορείται για στάση, σύσταση και συμμορία, απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης - δίνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: Ποιοι κρύβονται πίσω απ' τις κουκούλες και τι στόχους εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειές τους.

Να, τι είπε χτες ο Γ. Κουλουρούδης στην απολογία του και πώς περιέγραψε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, στις 12.45 μ.μ., στην οδό Θεμιστοκλέους: "Κατ' αρχήν, να δηλώσω ότι δεν πέταξα καμιά πέτρα, γιατί είμαι κατά τέτοιων μορφών βίας, οι οποίες δε βοηθούν τους συνδικαλιστικούς αγώνες, αντίθετα, τους προβοκάρουν. Ηταν 12.45 μ.μ., στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, όταν είδα 3 - 4 άτομα, που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς. Κοντά μου ήταν ο ένας απ' αυτούς και προσπάθησα να τον αποτρέψω. Εκείνη τη στιγμή, έπεσε ένα δακρυγόνο απ' τους αστυνομικούς και ο κόσμος μετακινήθηκε προς την οδό Ακαδημίας. Λίγο μετά τη ρίψη του δακρυγόνου, δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας έπιασαν έναν σπουδαστή και δύο μαθητές, με την αιτιολογία ότι πετούσαν πέτρες. Τότε εγώ τους πλησίασα και τους είπα: "Αυτοί οι δύο με τα κασκόλ στο πρόσωπο πετούν τις πέτρες κι όχι αυτά τα παιδιά που συλλαμβάνετε". Ο ένας απ' τους αστυνομικούς με έσπρωξε. Τότε ξαναπήγα κοντά του και του είπα ότι είμαι δικηγόρος. "Ν' αφήσεις τα παιδιά και να πιάσεις αυτούς που πραγματικά πετούν τις πέτρες", είπα. Τότε πλησίασαν κι άλλοι, ένστολοι αυτή τη φορά, αστυνομικοί και κάποιος απ' αυτούς φώναξε: "Πιάστον για αντίσταση και απελευθέρωση κρατουμένου". Διαμαρτυρήθηκα, αλλά σύρθηκα, δυστυχώς, στην κλούβα.

Ως πολίτης κι ως δικηγόρος, δηλώνω ότι, δυστυχώς, αυτοί που κάνουν τα επεισόδια, οι κουκουλοφόροι, ουδέποτε πιάνονται, αλλά συλλαμβάνονται άσχετοι άνθρωποι και κατηγορούνται. Το γεγονός αυτό το είδαν άλλοι τρεις συνάδελφοί μου και επικαλούμαι τη μαρτυρία τους. Πρόκειται για τους Γαλανή Κανελλοπούλου, Στέργιο Τζαβούλη και Γιώργο Ξένο".

Να σημειωθεί πως αργά το απόγευμα ο 51χρονος δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος- μάλιστα θα υποβάλει μήνυση κατά των αστυνομικών για κατάχρηση εξουσίας - καθώς επίσης κι ένας 17χρονος μαθητής που συνελήφθη μαζί του. Κρατούνται ακόμη στην Ασφάλεια ο 19χρονος σπουδαστής και ο 18χρονος μαθητής, που συνελήφθησαν κι αυτοί στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στο Αυτόφωρο. Εκτός απ' αυτούς τους τέσσερις, συνελήφθησαν άλλα 29 άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις ακόμα ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι. Συνολικά, θα παραπεμφθούν 25 άτομα στον εισαγγελέα με διάφορες κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ