Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο

Από τη μαζική συμμετοχή των αγροτών χαρακτηρίζονται οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί στα κεφαλοχώρια της Επαρχίας Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής, με στόχο να προετοιμάσει τη μεγάλη έξοδο των αγροτών στους δρόμους, τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη.

Παράλληλα οι αγρότες της περιοχής που εδώ και χρόνια έχουν καταγγείλει τις νόθες ηγεσίες των δύο δευτεροβάθμιων Οργανώσεων στο νομό, κινούνται στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου και μιας Ομοσπονδίας πραγματικού υπερασπιστή της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Στο μεταξύ, χθες, μια μέρα μετά τη συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών του νομού με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης όπου τέθηκαν υπόψη τα προβλήματα των αγροτών και ζητήθηκε η διαμεσολάβησή του προκειμένου τελικά να οριστεί ραντεβού με το υπουργείο Γεωργίας για την επόμενη βδομάδα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Επαρχίας Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ως απαράδεκτη την προαναφερόμενη ενέργεια, που όπως σημειώνει στοχεύει στην υπονόμευση του αγώνα που ξεδιπλώνεται.

Χαρακτηριστικά η ΣΕΑ αναφέρει: "Οι δύο "Ομοσπονδίες" δεν εκφράζουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, που στη συνείδησή τους χαρακτηρίζονται συμβιβασμένες και ξεπουλημένες. Και οι δύο έχουν καταντήσει σφραγίδες, που περιφέρονται σε γραφεία υπουργών, με πνεύμα συναλλαγής και ανταλλαγμάτων.

Τα αιτήματα που προβάλλουν δεν είναι αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, που με την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ οδηγούνται στον αφανισμό. Η ύπαρξη δύο Ομοσπονδιών στο νομό λειτούργησε μέχρι σήμερα διασπαστικά, αποπροσανατολιστικά και με σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Γι' αυτούς τους λόγους οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της επαρχίας Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής, δεν αναγνωρίζουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες και δεν τους αντιπροσωπεύουν".

Τέλος η ΣΕΑ Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συσπειρωθούν γύρω της και να πάρουν μαζικά μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται. Επίσης καλούν τους συναδέλφους τους των άλλων περιοχών του νομού να δράσουν αντίστοιχα, και να δημιουργήσουν τις δικές τους ΣΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ