Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Τα παιδιά μας έχουν οράματα και παλεύουν γι' αυτά"

"Τα παιδιά μας έχουν οράματα και παλεύουν γι' αυτά. Δεν είναι μια "χαμένη νεολαία". Δείχνουν το δρόμο για αλλαγές βαθύτερες στην Παιδεία και την κοινωνία και ζητούν τη συμπαράστασή μας. Το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τη νίκη".Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους προς γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές, 16 εκλεγμένοι στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις Ενώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα των δήθεν "αγανακτισμένων" γονιών που δρουν κόντρα στους αγώνες των μαθητών, οι 16 εκλεγμένοι γονείς καταγγέλλουν ως μόνο υποκινητή των μαθητικών αγώνων την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική. Μάλιστα προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τα παιδιά τους μόνα απέναντι στα μέτρα αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει.

Επίσης σημειώνουν: "Χαμένη δε θα πάει η χρονιά αν συνεχίσουν οι αγώνες, αλλά αν σταματήσουν τώρα. Με μεγάλη ωριμότητα τα παιδιά μας κατάλαβαν ότι χάνουν ένα κοινωνικό αγαθό, το δικαίωμα στη μόρφωση, το οποίο μετατρέπεται σε εμπόρευμα: έχεις χρήμα; Αποκτάς εφόδια και εργασιακή προοπτική.

Με την αντοχή και τη συνέχεια των αγώνων τους ανάγκασαν την κυβέρνηση να κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στο αντιεκπαιδευτικό σύστημα. Η πιο αποφασιστική συνέχισή τους θα την αναγκάσει να υποχωρήσει. Εμείς οι γονείς στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και τα στηρίζουμε στον αγώνα τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ