Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαζικότητα και αποφασιστικότητα

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Βόλο,στο οποίο μετείχαν εκτός από τους μαθητές και, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καθώς και γονείς και εργαζόμενοι.

Η πορεία ξεκίνησε στις 11.30 π.μ. για να καταλήξει λίγο αργότερα στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία από την Αθηνά Ρούσσα,εκπρόσωπο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων. Στη συγκέντρωση, διαβάστηκε επίσης το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, στο οποίο εκφράστηκε η ομόφωνη συμπαράσταση του συμβουλίου, στο δίκαιο, όπως τον χαρακτήρισε, αγώνα των μαθητών, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων. Ψήφισμα συμπαράστασης έστειλε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

Μετά την ομιλία και την ανάγνωση των ψηφισμάτων συμπαράστασης, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό, στον οδικό κόμβο Δημητριάδος, Λαμπράκη, 2ας Νοεμβρίου και Ιάσονος.

Λάρισα

Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των μαθητών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του χτεσινού συλλαλητηρίου που έγινε στη Λάρισα. Οι μαθητές με συνθήματα, αλλά και στίχους τραγουδιών, όπως: "Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε", ξεκίνησαν την πορεία, στις 11.00 περίπου το πρωί, από το χώρο του παλιού Κτηνιατρείου. Επεισόδια απειλήθηκαν να γίνουν από ομάδα κουκουλοφόρων, έξω από τη Λέσχη Αξιωματικών, όπου πέταξαν μια μολότοφ. Χάρη όμως στην έγκαιρη και συντονισμένη περιφρούρηση των μαθητών, τα επεισόδια δεν πήραν έκταση. Η πορεία διέσχισε σχεδόν όλους τους δρόμους της πόλης και κατέληξε στη Νομαρχία.

Καρδίτσα

Οι μαθητές της Καρδίτσας προχώρησαν χτες, το μεσημέρι, σε αποκλεισμό της οδού Τρικάλων για μια ώρα περίπου. Οι μαθητές αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή των επόμενων κινητοποιήσεων την ερχόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ