Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Αρχισε η διάλυση

Με δίωρη κατάληψη των γραφείων του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι στις συνεχείς καθυστερήσεις που σημειώνονται στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. Καθυστερήσεις, που είναι ένα από τα αποτελέσματα της συγχώνευσης του ΕΟΠ με το ΠΙΚΠΑ και το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος για την Πρόνοια.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι κατέλαβαν τα γραφεία της οδού Υπατείας στο Μοναστηράκι, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στον τομέα της Πρόνοιας οι αλλαγές που προωθούνται. "Οι εργασιακές μας σχέσεις, τόνιζαν, είναι μετέωρες και οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο, επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι της επαρχίας θα επωμιστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες".

"Το μεγάλο πρόβλημα στον Οργανισμό, δήλωσε η Δημ. Γυφτοπούλου,εργαζόμενη στον Οργανισμό, είναι οι συνέπειες του νόμου που έχει ψηφιστεί για την Πρόνοια. Τώρα μάλιστα εμφανίζεται άμεσα και ένα προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο δείχνει πιο έντονα τα προβλήματα στον Εθνικό Οργανισμό. Πρώτο πρόβλημα είναι ότι αυτό το προσχέδιο, αλλά και ο νόμος συντάχτηκαν και ετοιμάστηκαν και ψηφίστηκαν από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση και δε γνώριζαν την πραγματικότητα της Πρόνοιας που εφαρμόζεται μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Ανθρωποι που εργάστηκαν σ' αυτές τις επιτροπές, δεν ήξεραν την ονομασία, πόσο μάλλον τις εφαρμογές κάποιων ιδρυμάτων, τα οποία λειτουργούσαν από τη δεκαετία του '50. Παρ' όλα αυτά αυτοί συνέταξαν το νόμο και έχουμε τις συνέπειες εμείς σήμερα". Παράλληλα επισήμανε πως οι όποιες προτάσεις κατατίθενται δε λαμβάνονται υπόψη και συνέπεια αυτού θα είναι "η συρρίκνωση πολλών μονάδων ειδικά στις αγροτικές περιοχές με τα λεγόμενα Κέντρα Φροντίδας Οικογένειας και σε περιοχές που είναι υποβαθμισμένες, ορεινές ή παραμεθόριες. Εκεί θα δούμε τη συρρίκνωση σε πολύ μεγάλο βαθμό, σχεδόν ανυπαρξία, της Πρόνοιας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ