Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
"Φύλλο και φτερό" το Ρυθμιστικό της Αθήνας

Οι κινήσεις που αποφάσισε χτες η Διυπουργική Επιτροπή

Την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή έως τον ερχόμενο Φλεβάρη, με το οποίο θα τροποποιείται δραστικά το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, ώστε να επιτραπεί να τσιμεντοποιηθούν ελεύθεροι χώροι και να χωρέσουν διάφορες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αποφάσισε χτες η Διυπουργική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Οπως είναι γνωστό, οι ειδικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις δεν προβλέπονται από το Ρυθμιστικό (νόμος 1515/85). Τώρα εκδηλώνεται βιασύνη στη χωροθέτησή τους με την αλλαγή του νόμου, ώστε να επισπευστεί η διανομή της "πίτας" των έργων στους διάφορους ιδιώτες που θα τα κατασκευάσουν και θα τα νέμονται για μερικές δεκαετίες.

Τα έργα που θα κάνουν άνω - κάτω το Ρυθμιστικό της πρωτεύουσας είναι τα εξής: Το Ολυμπιακό χωριό στο Μενίδι και στις παρυφές της Πάρνηθας, το Κέντρο Ιστιοπλοϊας στον Αγιο Κοσμά, με την κατασκευή μάλιστα νησίδας, το Κέντρο Κωπηλασίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά, το Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιππόδρομο Καλλιθέας, οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις (σκοποβολή κ.ά.) στον Ασπρόπυργο, το Γυμναστήριο στη Δραπετσώνα, το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο και οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις στην παραλία του Φαλήρου.

Παράλληλα και σταδιακά, μέχρι τον Απρίλη του 2000, αποφασίστηκε να κατατεθούν στη Βουλή όλες οι υπόλοιπες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η τυπική νομιμότητα των χωροθετήσεων, όπως αλλαγές των Πολεοδομικών Σχεδίων του Μενιδίου και της Καλλιθέας, το Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης στην παραλία από το Φάληρο μέχρι το Κορωπί, οι προεγκρίσεις κάθε μιας των χωροθετήσεων, οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ.

Ειδική περίπτωση είναι αυτή του Κωπηλατοδρομίου στο Σχινιά, ο οποίος είναι νομοθετικά προστατευόμενος ως υδροβιότοπος. Για τη χωροθέτηση αυτή αποφασίστηκε η κατάθεση έως το Νοέμβρη Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας με περιεχόμενο (άκουσον, άκουσον) την... "προστασία της περιοχής σε συνδυασμό με τις αθλητικές εγκαταστάσεις"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ