Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα συμπαράταξης από τους εργαζόμενους

Συλλαλητήριο συμπαράταξης στον αγώνα των μαθητών και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εκατοντάδες γονείς και εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων. Από τον ίδιο χώρο που το πρωί οι μαθητές ξεκίνησαν τη δική τους μεγαλειώδη κινητοποίηση, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων (ΣΕΠΣ), με την πρωτοβουλία της έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα πως είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να εκφραστεί η συμπαράταξη του συνδικαλιστικού κινήματος προς τους μαθητές, ώστε η κυβέρνηση Σημίτη να αποσύρει άμεσα το αντιδραστικό της κατασκεύασμα.

Ο Χάρης Κουτσουράς,μέλος της ΣΕΠΣ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάλεσε τους εργαζόμενους της πόλης "να προστατέψουν τους μαθητές από το αυταρχικό κατρακύλισμα της κυβέρνησης που δε διστάζει να σέρνει με χειροπέδες σαν εγκληματίες 15χρονους, να εισβάλει με αστυνομία και εισαγγελείς στα σχολεία, να διώκει όσους εκπαιδευτικούς δε γίνονται καταδότες των μαθητών τους", ενώ σημείωσε ότι "η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δεν είναι δείγμα δύναμης, αλλά αδυναμίας. Η αποφασιστική στήριξή μας μπορεί να ρίξει το σιδερένιο προσωπείο της κυβέρνησης".

Επισήμανε, δε, ότι είναι σειρά των εργαζόμενων και του συνδικαλιστικού κινήματος όχι μόνο να σταθούν στο πλευρό του μαθητικού κινήματος, αλλά να μπουν όσο γίνεται πιο γρήγορα μπροστά. Να βοηθήσουν με κάθε τρόπο ν' απελευθερωθεί ο δρόμος για το μέλλον τους από ογκόλιθους των φραγμών στη μόρφωση που ορθώνουν μπροστά τους οι νόμοι της "μεταρρύθμισης". Γιατί σκοπός της κυβέρνησης, μέσα απ' αυτήν, είναι να στερήσει από τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών των εργαζομένων, της εργατικής τάξης και των άλλων καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, σήμερα τα δικαιώματα στη μόρφωση, αύριο στην εργασία και τη ζωή.

Οι εργαζόμενοι, με ψήφισμά τους, διεκδικούν την κατάργηση των δύο αντιεκπαιδευτικών νόμων, την καθιέρωση ενιαίου 12χρονου βασικού υποχρεωτικού Σχολείου, τη συγκρότηση ενιαίας Ανώτατης Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, την κατάργηση των ταξικών φραγμών στην Παιδεία, την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και παραπαιδείας, την αναβάθμισή της και την πραγματική κατοχύρωση του Δημόσιου Δωρεάν χαρακτήρα της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητικό και μαζικό αγωνιστικό «παρών» για όσα τους αξίζουν (2021-10-12 00:00:00.0)
Ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα σε όλη τη χώρα (2021-02-05 00:00:00.0)
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ των λαϊκών αναγκών (2006-10-19 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην παιδεία για "τους λίγους και εκλεκτούς" (1998-09-30 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται (1998-06-26 00:00:00.0)
Ορος και προϋπόθεση η συμπαράταξη (1997-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ