Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Θα σπάσει ο "τσαμπουκάς" της κυβέρνησης

Δυναμική και μαζική δόθηκε χτες η απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, που έγιναν σε Λαμία,Χαλκίδα και Αλιβέρι.Για άλλη μια φορά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς απαίτησαν την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και κατήγγειλαν την ενορχηστρωμένη επίθεση κυβέρνησης και ολιγαρχίας, καθώς και την επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων.

Διαδήλωσαν ότι ο "τσαμπουκάς" της κυβέρνησης θα σπάσει μπροστά στην ενότητα και αποφασιστικότητα των μαθητών και στα γερά θεμέλια του μετώπου Παιδείας που χτίζεται με όλο το λαό.

Σείστηκε χτες η πόλη της Λαμίας από τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών (πάνω από 3.000 υπολογίζεται ότι συμμετείχαν) στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε στις 11 το πρωί από την πλατεία Διάκου.

Συνθήματα, όπως "Σημίτη, Αρσένη ακούστε το καλά, οι νόμοι της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά" και "Δε θα περάσει η τρομοκρατία, κάτω τα χέρια απ' τα σχολεία", δονούσαν για πολλή ώρα τους δρόμους της Λαμίας, σ' ένα ατέλειωτο ποτάμι αμφισβήτησης της "νέας τάξης" στην Παιδεία και των χειρισμών της κυβέρνησης, που με την αδιάλλακτη στάση της, δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε μια "μαραθώνια πορεία" που κατευθύνθηκε στην Ξηριώτισσα και απέκλεισε την Εθνική Οδό Λαμίας - Καρδίτσας, ενώ "μπλόκο" έστησαν οι μαθητές και στο ύψος της "Εκθεσης" Λαμίας.

Τέλος, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Σχολείων είχε συνάντηση με το διευθυντή Ββάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Στη μεγαλειώδη πορεία συμμετείχαν και οι μαθητές σχολείων από Δομοκό και Στυλίδα.

Με αφετηρία τα φανάρια της Χαϊνά και κατάληξη την πλατεία Αγοράς, όπου διοργανώθηκε συναυλία διαμαρτυρίας, πάνω από 1.000 μαθητές της Χαλκίδας έδωσαν μαχητικό "παρών" στις επάλξεις του αγώνα, για μόρφωση, δωρεάν δημόσια παιδεία, αναβαθμισμένη, χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Συμπαραστάτες τους, γονείς και εκπαιδευτικοί, που θέλουν και παλεύουν για διαφορετικό μέλλον των παιδιών τους.

"Κανένας μαθητής δε θα μασήσει, τώρα η κυβέρνηση να υποχωρήσει", εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την κατάργηση του νόμου και δε θα υποχωρήσουμε, δήλωσε στο "Ρ" το μέλος του Συντονιστικού Σχολείων Χαλκίδας, ο Θ. Κατσικούλης.

Κατάληψη του δρόμου στην είσοδο της πόλης του Αλιβερίου πραγματοποίησαν και οι μαθητές των Λυκείων της πόλης.

Στην Ιστιαία,ελάχιστοι "αγανακτισμένοι" γονείς, εφοδιασμένοι με... συσκευή οξυγόνου, προσπάθησαν να κόψουν την πόρτα του Λυκείου για να μπουν στο χώρο του, υπό κατάληψη, σχολείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν συλλογικά την Παιδεία που τους αξίζει (2011-10-08 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν και συντονίζουν τη δράση τους (2011-10-06 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα για το δικαίωμα στη μόρφωση (2000-01-14 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στα Προπύλαια (1999-03-17 00:00:00.0)
Με περισσότερο πείσμα (1999-01-20 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση (1998-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ