Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Ο νομάρχης έστειλε τα ΕΚΑΜ να "καθαρίσουν"!

Τις δυνάμεις καταστολής και την ωμή βία, επιστράτευσε η Νομαρχία Ρεθύμνου - με τη συνενοχή της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης - προκειμένου να απομακρύνει τους φοιτητές, που έκαναν το "έγκλημα" να στήσουν στο χώρο της παλιάς διοίκησης του Πανεπιστημίου τον πολιτιστικό τους σύλλογο.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, νοίκιασε το συγκεκριμένο χώρο στη Νομαρχία Ρεθύμνου, παραβλέποντας το γεγονός ότι εκεί λειτουργούσε ο πολιτιστικός σύλλογος των φοιτητών με μεγάλη επιτυχία από τον περασμένο Μάη και αγνοώντας το αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας να παραχωρηθεί ο χώρος στους φοιτητές για τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες.

Στο χώρο αυτό εισέβαλαν την περασμένη Κυριακή στις 6.30 το πρωί άντρες των ΕΚΑΜ, και ενώ βρίσκονταν μέσα φοιτητές, τον κατέλαβαν για λογαριασμό της νομαρχίας, "στραγγαλίζοντας" έτσι την πρωτοβουλία των φοιτητών για δημιουργική έκφραση και πολιτισμό.

Η πρωτοφανής αυτή τακτική για την επίλυση μιας - όπως λένε φοιτητές και διδάσκοντες - ενδοπανεπιστημιακής διαφοράς, ξεσήκωσε τις αντιδράσεις τόσο των φοιτητών, όσο και των διδασκόντων του Πανεπιστημίου και από κοινού καταγγέλλουν την Πρυτανεία για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Σε επιστολή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης επισημαίνει ότι τέτοιες τακτικές είναι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές, ενώ ζητά την "άμεση λύση της αδιαφανούς σύμβασης με τη Νομαρχία και την άμεση παράδοση του κτιρίου για τη συνέχιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων".

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι των φοιτητών δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το χώρο, καθώς είναι πάγιο αίτημα η δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού στο Ρέθυμνο. "Σκοπεύουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του Ρεθύμνου και στην προσπάθεια αυτή έχουμε στο πλευρό μας αρκετούς από τους κατοίκους, αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Σε περίπτωση που οι προσπάθειές μας δεν αποδώσουν, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις", δήλωσε στο "Ρ" ο Στάθης Κουτρουβίδης,μέλος του ΔΣ των μεταπτυχιακών φοιτητών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα (2022-09-08 00:00:00.0)
Αποφασιστικά ενάντια στον νόμο - πλαίσιο και στην πανεπιστημιακή αστυνομία (2022-06-10 00:00:00.0)
Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος - πλαίσιο! (2022-06-03 00:00:00.0)
Απαντούν με αποφασιστικότητα στις προσπάθειες τρομοκράτησης (2021-03-10 00:00:00.0)
Ματαιώθηκαν οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης (2012-02-18 00:00:00.0)
Δε θα περάσει η δίωξη των απόψεων! (2009-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ