Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Τραμπουκισμοί "αγανακτισμένων"

Σε τραμπουκισμούς επιδόθηκαν δήθεν αγανακτισμένοι γονείς στο Αγρίνιο, οι οποίοι, με επικεφαλής το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πρέζα,ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κυβερνητικού δημάρχου Θ. Σώκου, έκοψαν με αλυσίδες τις πόρτες των Γυμνασίων 2ου και 6ου, σε μια απόπειρα να σπάσουν τις καταλήψεις. Η απάντηση των μαθητών ήταν άμεση. Προχώρησαν σε αποχή και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Αγρινίου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΝΣ Αιτ/νίας της ΚΝΕ καταγγέλλει το περιστατικό και τονίζει ότι "οι μαθητές έδειξαν πως με τέτοιους τρόπους δεν πρόκειται να τους αναγκάσουν να δεχτούν αυτόν το νόμο. Ως μαθητές δεν μπορούν να δεχτούν την υλοποίηση αυτού του τερατουργήματος και η απόδειξη για αυτό ήταν η καθολική συμμετοχή στην αποχή από τα μαθήματά τους και η μαζική συμμετοχή στην πορεία που διοργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Αγρινίου. Είτε είναι ανοιχτά τα σχολεία είτε όχι, αυτός ο νόμος έχει ανατραπεί στη συνείδηση όλης της κοινωνίας".

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει "σ' όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της περιοχής την τραμπούκικη και προκλητική ενέργεια" και προσθέτει. "Οι ενέργειες αυτές των "αγανακτισμένων γονιών" απορρέουν και στηρίζονται από την ίδια την κυβέρνηση και τους κομματικούς της μηχανισμούς, που παίζουν το ρόλο των τραμπούκων, όπως και από παρακρατικούς μηχανισμούς, με στόχο το σπάσιμο του αγώνα των μαθητών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ