Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
Αδιαφορεί πλήρως η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δει σοβαρά τα προβλήματα των αγροτών του Νομού Εβρου και να δώσει ολοκληρωμένη και μακρόπνοη λύση, προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται κάθε χρονιά οι καταστροφές της παραγωγής από τα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες. Ταυτόχρονα, δε στοχεύει να κάνει κάτι για τις ελλιπείς αποζημιώσεις των τελευταίων χρόνων.

Αυτό προέκυψε χτες από τη συζήτηση στη Βουλή της Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Παναγιώτου, σχετικά με το θέμα, αφού ο αρμόδιος υφυπουργός Γεωργίας, Κωνσταντίνος Βρεττός, αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει τους παραγωγούς που καλλιέργησαν στα χρονικά περιθώρια που είχε θέσει, ενώ "θα" εξετάσει το θέμα και για όσους καλλιέργησαν πέρα από τα προβλεπόμενα χρονικά όρια.

Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ περιέγραψε την κατάσταση των αγροτών στον Εβρο, λέγοντας ότι τα χρόνια προβλήματα "οφείλονται στο ελλιπές και στο απαρχαιωμένο αντιπλημμυρικό έργο που υπάρχει στο νόμο εδώ και μισό αιώνα περίπου. Συνεπώς, δεν είναι σωστό να μένετε στον Οργανισμό του ΕΛΓΑ και να αγνοείτε τις ιδιαιτερότητες του Νομού, ότι δηλαδή οι καλλιέργειες στο συγκεκριμένο Νομό έχουν μια οψιμότητα και ένα σημαντικό μέρος αυτών των καλλιεργειών, είναι επανασπορά λόγω των πλημμυρών του χειμώνα. Δεν μπορούσαν για αντικειμενικούς λόγους να καλλιεργήσουν έγκαιρα". Πρόσθεσε δε, αναφερόμενος στους αγρότες, ότι "η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων για τον περιορισμό των καταστροφών και η μη ικανοποιητική αποζημίωση των παραγωγών τα προηγούμενα χρόνια τους έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική θέση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ