Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται ο αγώνας για τη διάσωση του Υμηττού

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την κατασκευή της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού σε σήραγγα, αντί για την επιφανειακή χάραξη που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, δηλώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση του Υμηττού,ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και πολλοί φορείς της περιοχής. Παράλληλα, κάνουν "έκκληση προς τους υπεύθυνους και όλους όσοι θα συμβάλουν στις αποφάσεις τους, να λάβουν υπόψη τους τη λύση της σήραγγας, η οποία, χωρίς να είναι ακριβότερη, λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και ταυτόχρονα διασώζει το μοναδικό πνεύμονα της Αττικής και το βουνό συνολικά".

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "ο Υμηττός γλίτωσε προσωρινά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση, η προτεινόμενη "λύση" - του ΥΠΕΧΩΔΕ - για επιφανειακή χάραξη της λεωφόρου, πρόκειται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα κατά του τελευταίου δάσους της Αττικής".

"Η περίοδος που διανύουμε είναι σημαντική για τον Υμηττό. Η σωτηρία της μοναδικής πλέον πηγής οξυγόνου για το Λεκανοπέδιο είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη. Ο Υμηττός δεν ανήκει μόνο στις παρούσες αλλά και στις μέλλουσες γενιές, δεν είναι οικόπεδο προς αντιπαροχή, αλλά πολύτιμος πόρος ζωής. Η αρμονική συνύπαρξη πόλης και φύσης είναι κανόνας που θέλει σεβασμό και σωφροσύνη. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη περιφερειακού δρόμου και υπάρχει λύση που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον", τονίζουν οι φορείς.

Την επιστολή υπογράφουν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής,η Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση του Υμηττού,το Συντονιστικό Φορέων για την Προστασία του Υμηττού,η Ενωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής και Σύλλογοι Γονέων,ο Εξωραϊστικός Σύλλογος "Αγιος Γιάννης",η Ενωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγ. Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ), ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ανατολικής Αττικής,η Περιφερειακή Επιτροπή ΕΕΣ Αγ. Παρασκευής,η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αγ. Παρασκευής,το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών ΤΤ Αγ. Παρασκευής,μαθητικές κοινότητες,οι Σύλλογοι Σπουδαστών και Εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολών PIERCE και DEREE,ο Σύλλογος "Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός",ο Περιβαλλοντικός - Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής και η Εταιρεία Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Αγ. Παρασκευής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ