Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΜΑ
Με μαζικές καταλήψεις απάντησαν στο εισαγγελικό τελεσίγραφο

Με μαζικές καταλήψεις, συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς δρόμων απάντησαν χτες οι μαθητές της Δράμας στην παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος με επιστολή του τους έδωσε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να "απελευθερώσουν" τα σχολεία και προειδοποιεί πως σε διαφορετική περίπτωση θα ασκηθούν διώξεις.

Η επιστολή του εισαγγελέα Γ. Σιώπη στάλθηκε προχθές στους μαθητές του 1ου, 2ου και 3ου Λυκείου Δράμας, μέσω των διευθυντών των σχολείων. Αναφέρει πως η παραμονή τους στο χώρο του σχολείου παρά τη θέληση της Διευθύνσεως και συνακόλουθη διακοπή της λειτουργίας τους, στοιχειοθετούν το ποινικό αδίκημα της διατάραξης ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας. Μάλιστα χαρακτηρίζει ήπια τη συγκεκριμένη ενέργεια και σημειώνει: "Εκφράζομε την ελπίδα ότι θα εκτιμήσετε την ήπια στάση μας (που οφείλεται στη μικρή ηλικία σας) και στα πλαίσια αυτής εντάσσομε και την παρούσα ενημέρωση".

Παράλληλα, απειλεί και τους γονείς με διώξεις για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ωθώντας τους έτσι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δράσουν με τους γνωστούς τρόπους που μέχρι τώρα δρουν οι "αγανακτισμένοι" γονείς, πυροδοτώντας έναν εμφύλιο πόλεμο στις οικογένειες.

Οι μαθητές, κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα τους, χτες κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους. Ετσι τα υπό κατάληψη Λύκεια αυξήθηκαν σε λίγες ώρες από 4 σε 10. Και χθες το πρωί εκατοντάδες μαθητές απέκλεισαν για τρεις ώρες την Εθνική Οδό προς Καβάλα και Ξάνθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ