Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Να ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερους

Τη νέα Διαμερισματική Επιτροπή του συνδυασμού εξέλεξαν οι φίλοι και τα μέλη της "Συμπαράταξης", στο 6ο Διαμέρισμα

Η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" είναι αποφασισμένη να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Το σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα, που της έδωσε σχεδόν τη διπλάσια δύναμη, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, καθώς αποτελεί προϊόν της δραστηριοποίησης όλο και περισσότερων ανθρώπων, μελών και φίλων της "Συμπαράταξης". Στην ενδυνάμωση αυτής της δραστηριοποίησης, η οποία όλοι είχαν δεσμευτεί να μην τελειώσει με τις εκλογές, στοχεύει ο συνδυασμός στην τετραετία που ήδη διανύουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο προχθές το βράδυ στην Αχαρνών συναντήθηκαν φίλοι και μέλη της "Συμπαράταξης" από το 6ο Διαμέρισμα, προκειμένου να συγκροτήσουν τη νέα Διαμερισματική Επιτροπή του συνδυασμού που θα έχει την εποπτεία της δουλιάς της παράταξης στην περιοχή και θα αποτελεί το μοχλό για την ανάπτυξη της δράσης της. Από τη συνέλευση εξελέγησαν ομόφωνα στη Διαμερισματική Επιτροπή ο διαμερισματικός σύμβουλος, που εξέλεξε η "Συμπαράταξη" στο 6ο Διαμέρισμα Διαμαντής Αρμένης και οι Βέρα Καραγιάννη,Τέρψη Κολοζώφ,Κατερίνα Φουσέκη,Κική Λογαρά,Διονύσης Γαλανός,Μαρίνος Δρακόπουλος,Κωνσταντίνος Μουστάκης,Μαρία Κισκινίδου και Δέσποινα Σωτηροπούλου.

Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για βελτίωση της δουλιάς μας, σημείωσε ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης" Λεων. Αυδής,που παραβρέθηκε στη σύσκεψη, παρά το γεγονός ότι έχουν φροντίσει κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή να αφήσουν γυμνό από αρμοδιότητες το διαμέρισμα, ακριβώς γιατί εκεί, η παρέμβαση και η διεκδίκηση του κόσμου θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική.

Εστω και έτσι, όμως, το πού γίνονται πεζοδρόμια, φυτεύονται ή κόβονται δέντρα, το πώς λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες, εδώ, στις γειτονιές της πόλης, δεν είναι θέματα ξεκομμένα, δεν είναι ανεξάρτητα, με την πορεία της χώρας στην ΟΝΕ, με τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση, γι' αυτό και εμείς χρειάζεται να αναδεικνύουμε τη σημασία των πολιτικών ζητημάτων, όταν καταγράφεται ο αντίκτυπός τους στη γειτονιά, τόνισε ο Λεων. Αυδής.

Η δράση της "Συμπαράταξης" και πρώτα απ' όλα των επιτροπών της στις γειτονιές της πόλης, θα επιχειρεί κάθε φορά και με βάση την παραπάνω διαπίστωση, να δημιουργεί συνθήκες πρόσφορες ώστε να "βγαίνει ο κόσμος απ' την απάθεια", όπως παρατήρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού. Κι αυτό μπορεί κατ' αρχήν να γίνει με την εκδήλωση αγώνων για τα μικρά ζητήματα σε τοπικό επίπεδο. Αν σ' αυτά εκφραστεί ενεργητικά η βάση, και καθώς οι επιτροπές της "Συμπαράταξης" θα φροντίζουν να μην αντιμετωπίζονται τα ζητήματα αποσπασματικά, αλλά να δημιουργούνται συσπειρώσεις για ευρύτερα προβλήματα - όπως απ' το παρκάκι της γειτονιάς, για τους ελεύθερους χώρους της συνοικίας - οι συσπειρώσεις στη βάση θα πλατύνουν και όλο και περισσότερος κόσμος θα δραστηριοποιείται, διεκδικώντας με αγώνα, δυναμικά, τα δικαιώματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ