Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμία συναίνεση και συγκάλυψη

Να μη γίνει ο σεισμός και οι επιπτώσεις του "αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης" και να υπάρξει "πλατιά συναίνεση" για να αντιμετωπιστούν ευρύτερα προβλήματα, ζήτησε ο Κ. Σημίτης από τους πολιτικούς αρχηγούς που συνάντησε τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με το σχετικό δελτίου από το πρωθυπουργικό γραφείο. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να κάνουν όλοι ό,τι μπορούν, φυσικά με πρώτο και κύριο το κράτος και την κυβέρνηση, για την ουσιαστική ανακούφιση σε πρώτη φάση και την πλήρη αποκατάσταση άμεσα των σεισμοπαθών. Ομως, αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δε θα ασκηθεί κριτική και μάλιστα οξεία στα ανεπαρκή και μίζερα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ή ότι δε θα πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη πίεση, κυρίως με την οργανωμένη λαϊκή πάλη, για να κατακτηθούν αυτά που χρειάζονται οι πληγέντες. Ακόμα, είναι αυτονόητο ότι η αντισεισμική θωράκιση της Αττικής και της χώρας είναι βασικός στόχος λαϊκής διεκδίκησης.

Από την άλλη, σε καμία περίπτωση η συναίνεση που ζητά ο Κ. Σημίτης δεν μπορεί να σημάνει συγχωροχάρτι και παραγραφή των εγκλημάτων που έχουν γίνει και της πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα και που ευθύνονται για την εκατόμβη των θυμάτων του σεισμού και τους εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους.

Το ΚΚΕ, φυσικά, δεν μπορεί να συμπράξει σε μια τέτοια κατεύθυνση που υπαινίσσεται ο Κ. Σημίτης. Αντίθετα θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να αποκαλυφθεί και ανατραπεί η εγκληματική πολιτική που ευθύνεται για τις τρομερές συνέπειες του σεισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ