Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Ακατάλληλοι οι μισοί απ' τους ελεγχθέντες

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι έλεγχοι

Ούτε το ένα τρίτο των Κρατικών Παιδικών Σταθμών δεν ελέγχθηκε, ενώ οι μισοί απ' τους ελεγχθέντες είναι μόνιμα ή προσωρινά ακατάλληλοι. Κι ενώ ο έλεγχος προχωρά με ρυθμούς χελώνας η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις ανεπάρκειές της με φιρμάνια προς τις Νομαρχίες, όπου ανήκουν οι παιδικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, επί συνόλου 319 Κρατικών Παιδικών Σταθμών έγιναν έλεγχοι σε 86,εκ των οποίων 13 κρίθηκαν επικίνδυνα ακατάλληλοι (κόκκινο), 30 προσωρινά ακατάλληλοι (κίτρινο) και 43 κατάλληλοι για λειτουργία (πράσινο). Οι έλεγχοι έγιναν στους Δήμους Ν. Σμύρνης,Υμηττού,Δάφνης,Ν. Φιλαδέλφειας,Ν. Χαλκηδόνας,Μοσχάτου,Αθήνας,Ιλίου,Αχαρνών,Ζωγράφου,Αμαρουσίου,Πετρούπολης,Ελευσίνας,Μεγάρων,Ν. Περάμου και Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι).

Με εγκύκλιό του προς την Περιφέρεια Αττικής ο υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης γνωστοποιεί - χωρίς βέβαια καμιά άλλη δέσμευση ή ενίσχυση - ότι όσα κτίρια παιδικών σταθμών κριθούν ακατάλληλα, θα πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία με τους οικείους δήμους η μεταστέγασή τους στους πλησιέστερους Κρατικούς Παιδικούς ή Δημοτικούς Σταθμούς που δεν παρουσιάζουν ζημιές.

Η ΠΟΕΔΗΝ

"Ο κατασυκοφαντημένος δημόσιος τομέας υγείας ανταποκρίθηκε άριστα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που απουσίαζε προκλητικά", υπογραμμίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τα τρία νοσοκομεία που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ώστε αυτές να αποκατασταθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους υγειονομικούς να πλαισιώσουν τις υγειονομικές αποστολές που θα καλύψουν τους καταυλισμούς, υποκαθιστώντας την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Συλλόγου για την εθελοντική επάνδρωση των κτιρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ