Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παλλεσβιακή στήριξη στον αγώνα των ελαιοπαραγωγών

Η έμπρακτη στήριξη του αγώνα των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου για τη διεκδίκηση της καταβολής του συνόλου της επιδότησης στο λάδι εκφράστηκε ομόθυμα από τους συμμετέχοντες στην πλατιά σύσκεψη που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών.

Ετσι στις 22 του Σεπτέμβρη, μέρα που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη το παλλεσβιακό αγροτικό συλλαλητήριο, αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα Δημαρχεία, ενώ επίσης οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ θα εισηγηθούν στα ΔΣ να αποφασίσουν το κλείσιμο των καταστημάτων στην πόλη και τα χωριά του νησιού.

Στη διάρκεια της συζήτησης, επισημάνθηκε η δραματική κατάσταση των ελαιοπαραγωγών, εξαιτίας της κάθετης πτώσης της τιμής στο λάδι και των βαρύτατων προστίμων συνυπευθυνότητας της ΕΕ. Μια κατάσταση που έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική οικονομία της Λέσβου, αφού το λάδι αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Στρ. Κόρακας ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Στ. Σκοπελίτης βουλευτής του ΚΚΕ και ο Ν. Σηφουνάκης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Οι δήμαρχοι: Μυτιλήνης Ν. Γιακαλής,Καλλονής Αρ. Ελευθερίου,Αγίας Παρασκευής Χρ. Χατζηγιάννης,Μανταμάδου Δ. Καρατζιτζής και Γέρας Π. Βογιατζής,καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Στ. Δημηρούδης και ο αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής Π. Μάρκου.Επίσης συμμετείχαν οι πρόεδροι: Του Εργατικού Κέντρου Θ. Τσαγκαρέλης,της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Μπουλμπούλης,του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γ. Ορφανός,καθώς και ο γραμματέας του Συλλόγου Στρ. Πάλλης.Δε συμμετείχαν στη σύσκεψη τα υποτακτικά προεδρεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ