Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από την πρώτη στιγμή με τους σεισμοπαθείς

Ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τη δράση των κομμουνιστών στις σεισμοπαθείς περιοχές

Εκατοντάδες επιλεγμένα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οικοδόμοι και εργάτες της βαριάς βιομηχανίας, γνώστες σ' ένα βαθμό της δομής και συμπεριφοράς των κτιρίων, βρέθηκαν από το απόγευμα της Τρίτης στον τόπο της καταστροφής των εργοστασίων, ήρθαν σε επαφή με τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής και τέθηκαν στη διάθεσή τους. Τα παραπάνω υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση της Κομματικής και Κνίτικης Οργάνωσης της Αθήνας και τις τοπικές και κλαδικές Οργανώσεις Βάσης του Κόμματος και προσθέτει: Την Τετάρτη το πρωί - την επόμενη του σεισμού - (τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ) ήταν σε ετοιμότητα και συγκεντρωμένοι στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων και σε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που τους ζήτησε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και αν ήταν δυνατόν άμεσα να τους αποστείλουν συγκεκριμένα υλικά, πράγμα που έγινε.

Οι κομμουνιστές στη δράση τους για τα κοινωνικά προβλήματα, ούτε κομματικές σημαίες στήνουν, ούτε κομματικές ταυτότητες επιδεικνύουν, ούτε τις κάμερες καλούν. Δρουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, προσπαθούν να είναι πρωτοπόροι στην οργάνωση και της αλληλεγγύης και της επίλυσης μικρών ή μεγάλων προβλημάτων. Σ' αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν από την πρώτη στιγμή σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς και συνεχίζουν και τώρα, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, απαντώντας σε κάποια σχόλια ορισμένων ΜΜΕ που κάνουν λόγο "για αδράνεια των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων και των νεολαιών στο ζήτημα των σεισμών". Και η ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ συνεχίζει:

Τις αδύνατες πλευρές της δράσης μας ποτέ δεν τις συγκαλύψαμε. Οι κομμουνιστές δεν είναι ανεπηρέαστοι από τις καταστάσεις σαν αυτές που δημιούργησαν οι σεισμοί. Εκτιμούμε ότι, δρώντας οργανωμένα, μπορούν και τις ξεπερνούν πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Τα προβλήματα είναι μπροστά μας, τα μέλη του ΚΚΕ και οι Κνίτες της Αθήνας θα συνεχίσουν να δρουν μέσα από τα συνδικάτα τους, τους συλλόγους, τις επιτροπές που στήνονται στους καταυλισμούς μαζί με όλους τους πληγέντες στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ