Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τους αφανίζουν τα ευρωπρόστιμα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Πάνω από 200 εκατομμύρια δραχμές ευρωπρόστιμο καλούνται να πληρώσουν οι αγελαδοτρόφοι της Ηπείρου, γιατί η τοπική παραγωγή γάλακτος ξεπέρασε κατά 7.000 τόνους την εξευτελιστική ποσόστωση που έχουν ορίσει τα επιτελεία των Βρυξελλών.

Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη,οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου,επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος, στους οποίους επιβλήθηκε φέτος ευρωπρόστιμο ύψους 2,6 δισ. δραχμών, επειδή έγινε υπέρβαση συνολικά της εθνικής ποσόστωσης (629.000 τόνοι) κατά 23.000 τόνους.

Μεγάλο είναι το πλήγμα ειδικά για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, καθώς "η Ηπειρος είναι η τελευταία περιφέρεια της Ευρώπης, το εισόδημα των κτηνοτρόφων είναι χαμηλό και οι παραγωγικές δυνατότητες είναι μεγάλες. Ομως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, δεν επιτρέπει την αύξηση της παραγωγής σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες", υπογραμμίζουν οι βουλευτές του Κόμματος. (Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ελληνες αγελαδοτρόφοι καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά ευρωπρόστιμα, τη στιγμή που η χώρα μας είναι ελλειμματική σε γάλα - οι ανάγκες ξεπερνούν τους 1.100.000 τόνους - και εξαναγκάζεται να προβαίνει σε αθρόες εισαγωγές από τις βόρειες χώρες της ΕΕ).

Οι αγελαδοτρόφοι της Ηπείρου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση αυτή, όπως τονίζεται στην Ερώτηση, και απαιτούν να τους επιτραπεί η αύξηση της παραγωγής τους, ώστε να βελτιώσουν το εισόδημά τους και να συνεισφέρουν στην οικονομία της περιοχής και της χώρας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας αν θα αναλάβει η κυβέρνηση να πληρώσει από τον προϋπολογισμό του κράτους τα 200 εκατ. δραχμές που είναι το πρόστιμο των αγελαδοτρόφων της Ηπείρου και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος σύμφωνα με τις δυνατότητες, αλλά και τις ανάγκες της περιοχής και της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ