Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικίνδυνη κατάσταση για τη μόρφωση της νεολαίας

Ανακοίνωση πέντε ΕΛΜΕ του νομού

Την απόφασή τους να συντονίσουν τη δράση τους με τους γονείς, τους μαθητές και τους άλλους κοινωνικούς φορείς, για να δοθούν λύσεις στα άμεσα προβλήματα της εκπαίδευσης και να αποσυρθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι 2525 και 2640, που εξωθούν τη νεολαία να εγκαταλείψει το λύκειο, εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης και προειδοποιούν πως δεν είναι διατεθειμένοι, στο όνομα κανενός μονόδρομου, να εκχωρήσουν τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δικαιώματά τους, να "υποστείλουν" τις διεκδικήσεις τους και να δεχτούν υπονόμευση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους στον Τύπο οι πέντε ΕΛΜΕ του Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν το ΥΠΕΠΘ, που με τη νέα σχολική χρονιά θυσιάζει ολόκληρο το Σεπτέμβρη για τις εξετάσεις μετατρέποντας το σχολείο σ' ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο και σημειώνουν πως η εκπαίδευση μετά την εφαρμογή της "μεταρρύθμισης" βρίσκεται σε δραματική και επικίνδυνη κατάσταση για τη μόρφωση της νεολαίας. Επίσης, προειδοποιούν πως τα λύκεια είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με συγκροτημένα τα τμήματα αφού μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη θα εκδίδονται τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων.

Οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ζητούν από το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης την άμεση πρόσληψη των αναπληρωτών, το διορισμό γραμματέων, επιστατών και νυχτοφυλάκων στα σχολεία, την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων για τη συμμετοχή των καθηγητών σε κάθε είδους επιτροπές και τη χορήγηση ως τα τέλη του 1999 τεσσάρων δισ. στη Νομαρχία για την αποπεράτωση και την κατασκευή έργων. Επίσης, ζητούν να διαμορφωθεί νομαρχιακό πρόγραμμα για την οριστική λύση της σχολικής στέγης και με συγκεκριμένη χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστεί η πρωινή λειτουργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ