Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Ξεχασμένοι...

Περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα

Τις γειτονιές της Ν. Ιωνίας που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό επισκέφτηκε ο Στρατής Κόρακας,ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από στελέχη της περιοχής και τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσουκαλά.

Στη Ν. Ιωνία ήδη εκατοντάδες σπίτια έχουν κριθεί έως τώρα ακατάλληλα με αποτέλεσμα πολλοί Ιωνιώτες να είναι άστεγοι. Οι σεισμόπληκτοι της περιοχής με ανακούφιση υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του Κόμματος, ζητώντας από το ΚΚΕ να πιέσει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων τους. "Αυτό για μας είναι αυτονόητο", τόνισε ο Στρ. Κόρακας, "πρέπει όμως και εσείς να οργανωθείτε διεκδικώντας ουσιαστική βοήθεια από την κυβέρνηση για να λυθούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματά σας".

Αγανάκτηση επικρατεί σε πολλούς κατοίκους της περιοχής, αφού συνεργεία μηχανικών είτε πέρασαν δίχως να χαρακτηρίσουν τα σπίτια τους, είτε δεν έχουν περάσει ακόμα να τα ελέγξουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναστάτωση αφού δεν έχει διαπιστωθεί η καταλληλότητα των σπιτιών.

Στη συνέχεια ο Στρ. Κόρακας συνοδευόμενος από τον Π. Τσουκαλά και στελέχη της περιοχής επισκέφθηκαν τον δήμαρχο της Ν. Ιωνίας. Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο, λέγοντας ότι οι αιτήσεις για έλεγχο των κατοικιών έχουν φτάσει τις 3.000 και τόνισε την απουσία του κράτους, προβάλλοντας τα προβλήματα που συναντά από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ του μετέφερε τα προβλήματα και αιτήματα των κατοίκων που συνάντησε κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, λέγοντάς του ότι δήμος και κάτοικοι πρέπει να αγωνιστούν από κοινού ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή. Μεταξύ των άλλων προτάσεων ζήτησαν και την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καλύτερο συντονισμό και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ