Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντικομμουνιστές συκοφάντες των μαθητών

Σε δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής έχει μετατραπεί ο αστικός Τύπος, προσφέροντας τις υπηρεσίες του μέσω δημοσιευμάτων, που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους από τις στήλες των εφημερίδων, με πρώτο και καλύτερο το "Βήμα" του κ. Λαμπράκη.

Συγκεκριμένα, στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, παρουσιάστηκαν με στρεβλό και αποσπασματικό τρόπο οι δηλώσεις του Λάζαρου Μυλωνά,μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, σχετικά με ερωτήσεις που του έθεσε ο συντάκτης της στήλης για τις αναμενόμενες μαθητικές κινητοποιήσεις.

***

Στο άρθρο, το οποίο έφερε τον τίτλο "Η ΚΝΕ απειλεί..."!!!, και παρά τα όσα δήλωνε το στέλεχος της ΚΝΕ, ο αναγνώστης έβγαζε το συμπέρασμα ότι η ΚΝΕ είναι κάποια δύναμη που συνωμοτώντας σχεδιάζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα, εκεί που το θράσος ξεπερνά κάθε όριο, είναι στο σημείο, όπου το δημοσίευμα φτάνει με το γνωστό προβοκατόρικο ύφος να σημειώνει: "Ακούγεται ότι" (άραγε από ποιους ακούγεται;) "το Κόμμα κοιτάζει με το ένα μάτι το κίνημα και με το άλλο μάτι κοιτάζει να αποκρυσταλλώνει τα αποτελέσματά του στην κεντρική πολιτική, αλλά όταν καταλαβαίνει ότι το κίνημα δεν εξυπηρετεί τους άμεσους κομματικούς σκοπούς το φρενάρει...". Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με δηλώσεις του ΝΑΡ (αλήθεια, πού τους ανακάλυψαν και γιατί;) κάτω από το γενικό τίτλο "Η ΚΝΕ απειλεί"!!!

***

Για όσους θέλουν να καταλάβουν, υπενθυμίζουμε ότι η ΚΝΕ δεν αναλαμβάνει να αγωνιστεί για λογαριασμό των μαθητών και των νέων, αλλά τους καλεί να αγωνιστούν όλοι μαζί συλλογικά και στήριζε την ύπαρξη και τη δράση του μαζικού μαθητικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Πριν λοιπόν ξεκινήσουν οι αγώνες, οι επίδοξοι υπονομευτές και προβοκάτορες έπιασαν ήδη τα πόστα τους. Γεγονός που αποτελεί έμμεση παραδοχή ότι οι αγώνες δεν μπορούν να αποφευχθούν - καθώς υπάρχει η αντικειμενική βάση της δυσαρέσκειας και της απόγνωσης που επιφέρει η αντιεκπαιδευτική πολιτική - γι' αυτό όλο το βάρος πέφτει στην προσπάθεια συκοφάντησης, διάσπασής τους και περιθωριοποίησης εκείνων των δυνάμεων που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν σ' αυτούς.

Χ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ