Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτεταμένες ζημιές στο ΤΕΙ Αθήνας

Ανησυχούν οι σπουδαστές με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα η διοίκηση του Ιδρύματος

Εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας, αλλά η διοίκησή του αποφεύγει να γνωστοποιήσει λεπτομέρειες, αντιμετωπίζοντάς το ως εσωτερική κλειστή υπόθεση. Συγκρότησε επιτροπή από μηχανικούς - εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος για έλεγχο των ζημιών, ενώ ήδη ξεκίνησε επισκευές στα κτίρια του ΤΕΙ χωρίς να δίνει τις μελέτες των μηχανικών για καταλληλότητα ή όχι των κτιρίων. Μάλιστα, με έγγραφό του προς την Πολεοδομία, το οποίο κοινοποίησε προς ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΕΠΘ και ΤΕΕ, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δ. Νίνος,γνωστοποιεί ότι "δεν υφίσταται λόγος αποστολής για έλεγχο στο Ιδρυμά μας μηχανικών της υπηρεσίας σας".

Χτες, αντιπροσωπεία των σπουδαστών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ καθώς και με την Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος. Οι σπουδαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των κτιρίων και ζήτησαν τις εκθέσεις των μηχανικών. Τόσο η διοίκηση όσο και οι μηχανικοί, τους διαβεβαίωσαν ότι οι επισκευές που γίνονται είναι μικροκατασκευές, ότι οι μελέτες θα είναι έτοιμες αύριο Τετάρτη και ότι μέχρι τη Δευτέρα που θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα ξέρουν ποια κτίρια θα λειτουργήσουν και ποια όχι. Σε αίτημα των σπουδαστών να έρθουν και μηχανικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Δ. Νίνος επέμενε ότι δε χρειάζεται.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε τη μετάθεση των προγραμματισμένων για το διάστημα 13 - 17 Σεπτέμβρη εξετάσεων, στην περίοδο 20 - 24 Σεπτέμβρη με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί με ευθύνη των διευθυντών των σχολών.

Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα κτίρια της ΣΕΥΠ (έχει κριθεί κατεδαφιστέο), της ΣΔΟ (προσωρινά ακατάλληλο), της ΣΓΤΚΣ (προσωρινά ακατάλληλο), ενώ και τα προκάτ που στεγάζουν τα εργαστήρια της ΣΕΥΠ υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Για να ξαναλειτουργήσουν οι παραπάνω σχολές, καθώς και τα εργαστήρια, θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες εργασία. Μέχρι τότε η ΣΕΥΠ, θα συστεγαστεί στο κτίριο "Σαρακάκη", το οποίο όμως, όπως καταγγέλλουν οι σπουδαστές, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ η διοίκηση του ΤΕΙ επιμένει ότι είναι κατάλληλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ