Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδύνη και κατακραυγή από τα συνδικάτα

"Με το αίμα τους και πάλι η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του πληθυσμού πλήρωσαν την αδηφαγία και το κυνήγι του κέρδους των βιομηχάνων, των εργολάβων και των κατασκευαστών, αλλά και την ανυπαρξία ουσιαστικού ελέγχου στις κατασκευές, καθώς και αντισεισμικής πολιτικής", τονίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,επισημαίνοντας πως η εργατική τάξη πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Την οδύνη της για τα αθώα θύματα και τους εργαζόμενους που χάθηκαν στο φονικό σεισμό εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου και καταγγέλλει εκείνους τους εργοδότες που δε διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές και την πολιτεία που δε διενεργεί τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των κτιρίων.

Αλληλέγγυος στον αγώνα επιβίωσης των πληγέντων από το σεισμό, δηλώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τους ιδιώτες που "το συμφέρον τους τίθεται υπεράνω της ανθρώπινης ζωής", αλλά και για τους κυβερνώντες, στους οποίους απευθύνει "καυτά" ερωτήματα όπως "ποια μέτρα αντισεισμικής προστασίας πάρθηκαν όλα τα χρόνια τουλάχιστον από τον σεισμό του '81; Ποιος θα πληρώσει τις καταστροφές;" κ. ά.

Την οδύνη του για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εκφράζει σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου,που θρηνεί ένα μέλος του, τον Σ. Τριανταφύλλου,35 ετών και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος καταπλακώθηκε από μαρκίζα στην οδό Σόλωνος. Ο Σύλλογος για την ενίσχυση της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου άνοιξε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 137/769971 - 92.

Να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε σκηνές, φάρμακα, συσσίτια για τους άστεγους σεισμόπληκτους, αλλά και να προχωρήσει γρήγορα στη χορήγηση των αναγκαίων χρημάτων για την αποκατάσταση των καταστραμμένων σπιτιών, καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά,σημειώνοντας "χρήματα υπάρχουν κ. Σημίτη, να τα κόψετε από αυτά που χορηγείτε στους βιομήχανους". Τη συμπαράστασή του στους πληγέντες εκφράζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΣΑ Αθήνας και ζητά την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ