Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Συνεχίζει τις παρανομίες η TVX

Παράνομες διανοίξεις δρόμων σε δασική περιοχή, με αποτέλεσμα την τεράστια καταστροφή τόσο του περιβάλλοντος όσο και των αρχαιοτήτων της περιοχής, πραγματοποιούν συνεργεία της TVX στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής με την άδεια και ευλογίες του νομάρχη κ. Βασιλάκη.Μάλιστα, στη θέση Κηπουρίστρα μια πανέμορφη λίμνη τη μετατρέπουν σε φράγμα 100 μέτρων όπου θα αποθέτουν τοξικά απόβλητα.

Για το λόγο αυτό χθες το πρωί μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της Ολυμπιάδας για τη μη εγκατάσταση του εργοστασίου χρυσού, δήμαρχοι της περιοχής και κάτοικοι, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση στον τόπο όπου γίνονται οι παράνομες δραστηριότητες. Στη συνέχεια μετέβησαν στην Αρναία όπου και υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον του νομάρχη και των αρμόδιων υπηρεσιών για την προστασία των δασών.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον ενωτικό αγώνα που διεξάγουν εδώ και τρία χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής, εξέφρασε με την παρουσία στη χθεσινή κινητοποίηση κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας Η. Γκουτζιγιάννη.

Το Σάββατο έγινε στην Ολυμπιάδα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων Σταγείρων - Ακάνθου,Αγ. Γεωργίου,Ρεντίνας,Αρναίας,δημοτικών και τοπικών συμβουλίων κ.ά. Συζητήθηκαν οι παράνομες δραστηριότητες της TVX στη δασική περιοχή της Κηπουρίστρας όπου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, καταστρέφονται δάση και αρχαιότητες, μπαζώνονται ρέματα και καταρράκτες χιλιάδων ετών. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη καταγγέλλουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον νομάρχη Χαλκιδικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες για συγκάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων. Μάλιστα προειδοποιούν τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να ανακαλέσουν στην τάξη τους παρανομούντες, καταλογίζοντας τις ποινικές και κάθε άλλου είδους ευθύνες τους, προτού οι δραστηριότητές τους αυτές πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις των αντιδρούντων κατοίκων των δήμων που εμπλέκονται στο θέμα και υφίστανται τις συνέπειες από την εγκατάσταση του εργοστασίου χρυσού στην περιοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ