Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρκετά...

ENTAΞEI, είπαμε ότι ο Εγκέλαδος ενίσχυσε τις σχέσεις φιλίας μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού, αλλά ...θα μας υποχρεώσει αν δεν την ενισχύσει άλλο! Μπορούμε και μόνοι μας από εδώ και πέρα.

***

Διότι ο χτεσινός στην περιοχή της Νικομήδειας, είτε ήταν προ-σεισμός είτε μετα-σεισμός, είτε 5,8 είτε 6,8 Ρίχτερ, ήταν μεγάλος και ισχυρός και σαφώς απειλητικός για μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ.

***

Ελπίζουμε, μάλιστα, να μην έχουμε σε λίγες μέρες τον ...ελληνικό αντίστοιχό του. Είναι, προφανώς, καλύτερο να φτιαχτούν συνεργεία ελέγχου και να βρουν πόσα εργοστάσια ακόμα έχουν χτιστεί πάνω σε ρέματα ή με εργολαβικές ατασθαλίες, παρά να το καταλάβουμε όταν θα καταρρεύσουν.

***

Σ' αυτά τα πράγματα καλό είναι να προλαμβάνει κανείς, κι όχι να αναγκάζεται στη συνέχεια να κάνει έκτακτες εισαγγελικές έρευνες, κι αυτό καλά θα κάνουν να το αντιληφθούν οι αρμόδιοι και να κάνουν κάτι γρήγορα, αφού "στη βράση κολλάει το σίδερο".

***

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ του κόσμου στις δημοτικές υπηρεσίες ήταν σαφώς κάτι το αναμενόμενο, μετά την ανακοίνωση της διανομής του ποσού των 200.000 δραχμών για όσους έμειναν άστεγοι. Μπορεί, για την ώρα, ο Σημίτης και η κυβέρνησή του να το παίζουν "κουβαρντάδες", που μοιράζουν λεφτά, όμως, ο κόσμος δικαίως διαμαρτύρεται...

***

Οχι μόνον, επειδή το ποσό είναι ελάχιστο μπροστά σ' αυτά που πραγματικά οφείλουν οι κυβερνώντες στους αστέγους, αλλά και γιατί φάνηκε (η, επίσης, αναμενόμενη) γύμνια του κρατικού μηχανισμού.

***

Πάντως, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες αυτοοργάνωσης των σεισμοπλήκτων και το γεγονός είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Χωρίς οργάνωση, συσπείρωση και αγώνα, τίποτε δεν καταχτιέται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ