Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σοκ» και «Δέος»

«Σοκ» και «Δέος», λοιπόν. Αυτός είναι ο κωδικός της αμερικανικής θηριωδίας στο Ιράκ. «Σοκ», όπως λέμε «συμμορία». «Δέος», όπως λέμε «δολοφόνοι»...

Παρακολουθούμε τη Βαγδάτη να γίνεται παρανάλωμα του πυρός μιας συμμορίας δολοφόνων. Είμαστε σε ζωντανή σύνδεση με τον Καλιγούλα και τα «έργα» του. Είμαστε σε ζωντανή σύνδεση με τον Νέρωνα και τα «έργα» του.

«Σοκ» και «Δέος». Αλλά, για να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει αυτές τις ώρες στη Βαγδάτη, ας προσέξουμε αυτά τα στοιχεία:

Στον πόλεμο του Κόλπου, το 1991, η πρωτεύουσα του Ιράκ επλήγη με 244 βόμβες και με 86 πυραύλους «Τόμαχοκ». Ο Αμερικανός αναλυτής, ο Ουίλιαμ Αρκιν, ο οποίος ανέλυσε την τότε αμερικανική εκστρατεία έγραψε (στον «Ιντιπέντεντ») ότι ο βομβαρδισμός της Βαγδάτης το 1991 μπορεί να συγκριθεί μόνο με το διαβόητο βομβαρδισμό του Ανόι, στο Βιετνάμ, τα Χριστούγεννα του 1972, όταν τότε η πόλη επλήγη με 15.000 τόνους βομβών μέσα σε 11 μέρες.

Αν, επομένως, ο πόλεμος του 1991 μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις θηριωδίες των Αμερικανών στο Βιετνάμ, είναι προφανές ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα, ότι αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν έχει κανένα αντίστοιχο στην ιστορία της ανθρωπότητας και της τρομοκρατίας...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ