Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΗΠΑ
Πολιτικών αντιδράσεων συνέχεια...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΟΤΑΒΑ.--

Ως ανατριχιαστικές χαρακτήρισε τις εικόνες των βομβαρδισμών στο Ιράκ ο αντιπρόεδρος του Καναδά, Τζον Μάνλεϊ, ο οποίος θεωρείται ως το πιο φιλικά προσκείμενο προς τις ΗΠΑ μέλος της καναδικής κυβέρνησης, και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτές οι εικόνες θα εντείνουν τις αντιδράσεις που ήδη έχουν εκδηλωθεί εντός του διπλωματικού σώματος των ΗΠΑ.

Μόλις εκδηλώθηκε η επίθεση, και τρίτος διπλωμάτης παραιτήθηκε (όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ σε σχέση με τον πόλεμο κατά του Ιράκ. Πρόκειται για τη Μαίρη Ράιτ, δεύτερη τη τάξει στην αμερικανική διπλωματική αποστολή στο Ουλάν Μπατόρ, στη Μογγολία, καθιστώντας σαφές ότι πράττει τούτο διαφωνώντας για την επίσημη πολιτική στη διένεξη Ισραήλ - Παλαιστινίων, στο Ιράκ, αλλά και στη ΛΔ Κορέας.

«Ο πόλεμος καθιστά τον κόσμο πιο επικίνδυνο και όχι ασφαλέστερο» δήλωσε η Ράιτ, η πλέον υψηλόβαθμη διπλωματική υπάλληλος των ΗΠΑ που παραιτείται για το Ιράκ, ενώ το περιεχόμενο της επιστολής της στον υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, διέρρευσε με δημοσίευμα της «Washington Post».

Ο Τζον Μπράουν, που υπηρετούσε στη Μόσχα ως πολιτιστικός επιτετραμμένος και ο Τζον Κίσλινγκ, που υπηρετούσε στην Αθήνα ως διπλωματικός σύμβουλος, υπέβαλαν προγενέστερα τις δικές τους παραιτήσεις επίσης για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησής τους για το Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ