Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Σε κλοιό η βάση του Αραξου

Με κεντρικό σύνθημα «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο», εκατοντάδες φιλειρηνιστές προχώρησαν σε συμβολική περικύκλωση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου, προχτές το Σάββατο.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και του ΠΑΜΕ με σημαίες της ΕΕΔΥΕ, της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη», του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μαχητικά προς τη βάση του Αραξου, η οποία - μαζί με το γειτονικό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας - έχει τεθεί στη διάθεση των ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των πολεμικών αεροσκαφών στο βρώμικο πόλεμο κατά του Ιράκ. Οταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στην πύλη, μετωπικά με τις ισχυρότατες δυνάμεις καταστολής (δυνάμεις των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση και χημικά, άντρες με σκυλιά), οι υπόλοιποι διαδηλωτές παρατάχθηκαν περιμετρικά, φωνάζοντας αδιάκοπα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, ενώ μια ομάδα ανάρτησε πανό στην κεντρική πύλη της βάσης που έγραφε «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και έγραψε αριστερά και δεξιά της πύλης αντιπολεμικά συνθήματα με κόκκινη μπογιά.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς τους φιλειρηνιστές, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Αντρέας Αντωνόπουλος τόνισε: «Η σημερινή (σ.σ. προχτεσινή) κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του αεροδρομίου του Αραξου εκφράζει τα αισθήματα αγανάκτησης του λαού της Αχαΐας για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που με την ενεργό στήριξη της ΝΔ έχουν μπλέξει τη χώρα μας στο έγκλημα κατά του λαού του Ιράκ. Οι ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων έχουν μεγάλες και ιστορικές ευθύνες, άνοιξαν πολύ μεγάλους λογαριασμούς με τον ελληνικό λαό και θα πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα ακόμα μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, όπου ο λαός της πόλης με κεντρικό σύνθημα «Λαϊκός ξεσηκωμός, κάτω ο ιμπεριαλισμός» διαδήλωσε στους κεντρικούς δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Οι επόμενες προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού κινήματος στην Πάτρα είναι στις 25 Μάρτη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου θα ακολουθήσει αγωνιστική παρέλαση με μπροστάρηδες τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και στις 27 Μάρτη, αντιπολεμική συναυλία στις 7 μ.μ. μπροστά από το Βρετανικό Προξενείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πάνε στην Πάτρα τα ΝΑΤΟικά ναρκαλιευτικά (2003-02-25 00:00:00.0)
Στο ...στόχαστρο των φιλειρηνιστών οι ΝΑΤΟικές βάσεις (2000-05-28 00:00:00.0)
Μέρες δράσης του λαού (2000-01-01 00:00:00.0)
Ερχεται "θερμός αντιΝΑΤΟικός χειμώνας" (1999-09-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-06-28 00:00:00.0)
Να φύγουν τώρα οι βάσεις (1996-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ