Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Μαχητικές διαδηλώσεις στην Κρήτη

Μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, πλημμύρισαν τους δρόμους της Κρήτης και στους τέσσερις νομούς, τις προηγούμενες μέρες, καταδικάζοντας το νέο αιματοκύλισμα των ιμπεριαλιστών σε βάρος του ιρακινού λαού και την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Διαδηλώσεις μαζικές και ιδιαίτερα μαχητικές πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε στα Χανιά και το Ηράκλειο, ενώ μαζικοί, συνδικαλιστικοί και νεολαιίστικοι φορείς, αντιπολεμικές και φιλειρηνικές οργανώσεις προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Κρήτη, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Με το σύνθημα «Ολοι στους δρόμους», απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στον κρητικό λαό, να συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο, για να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από το νησί.

Στα Χανιά, το Σάββατο στις 11 το πρωί, οι φορείς πραγματοποίησαν αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Από νωρίς πλήθος εργαζομένων και νεολαίας έφτασε στο σημείο συγκέντρωσης για να διαδηλώσει ενάντια στους φονιάδες των λαών και τον πόλεμο στο Ιράκ, πραγματοποιώντας δυναμική πορεία στους δρόμους των Χανίων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη Χανίων, κάλεσε σε λαμπαδηδρομία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και η ανταπόκριση της νεολαίας ήρθε νωρίς και ήταν μεγάλη. Νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές πλημμύρισαν τους δρόμους και με σύνθημα «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο», διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο και τη στάση υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης που παρέχει απλόχερα στους Αμερικανούς «γην και ύδωρ».

Στο Ηράκλειο, από τις 8 π.μ., μέλη της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», βρέθηκαν στις συνοικίες και τις γειτονίες του Ηρακλείου, στις λαϊκές αγορές, καλώντας τους Ηρακλειώτες να καταδικάσουν τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού που πνίγει στο αίμα ένα ολόκληρο λαό.

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία των Λιονταριών, πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στην πόλη.

Με τον κρητικό λαό να βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, οι κομμουνιστές της Κρήτης καλούν το λαό και τη νεολαία του νησιού για μια κόμη φορά να δώσει αποφασιστικό «παρών» στη μεγάλη διαδήλωση και πορεία που οργανώνουν την επόμενη Κυριακή 30 Μάρτη στη βάση της Σούδας, με προσυγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκώνεται η Κρήτη (2003-04-10 00:00:00.0)
Παγκρήτια κινητοποίηση για την περικύκλωση της Σούδας (2003-03-14 00:00:00.0)
Συναγερμός για την επιτυχία της μηχανοκίνητης πορείας (2003-02-28 00:00:00.0)
Μαζικό και δυναμικό «παρών» (2003-02-18 00:00:00.0)
Σε άλλες πόλεις της χώρας (2001-11-17 00:00:00.0)
Παγκρήτια αντιπολεμική εκδήλωση στη Σούδα (1999-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ