Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περικύκλωσαν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία

Μεγάλη διαδήλωση το περασμένο Σάββατο

Motion Team

«Αυτό το στρατηγείο το ΝΑΤΟικό, αίμα και πολέμους θα φέρει στο λαό», προειδοποίησαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι το Σάββατο περικύκλωσαν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία που εδρεύουν στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά και στο Γ΄ Σώμα Στρατού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Απαίτησαν δε να κλείσουν τα στρατηγεία, γιατί είναι ενταγμένα στους νέους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, αποτελούν εξάρτημα της πολεμικής μηχανής της «νέας τάξης πραγμάτων» που σπέρνει το θάνατο στους λαούς. Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και ολοκληρώθηκε έξω από το βρετανικό προξενείο, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το αμερικανικό προξενείο.

Στη συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς μίλησαν η Ηλέκτρα Ραΐζη, εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ, και ο Στέλιος Βαλανάς, εκ μέρους της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Μήνυμα έστειλε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Χ. Οικονομίδης.

Οι εργαζόμενες γυναίκες, οι μάνες, η νεολαία μπαίνουν μπροστά στην πορεία. Δείχνουν το δρόμο και καλούν σε παλλαϊκή αντίσταση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε κλιμάκωση του αγώνα για να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο. Ο κόσμος από τα μπαλκόνια χειροκροτεί. Αλλοι κατεβαίνουν από τα πεζοδρόμια και μπαίνουν στην πορεία. Και όλοι μαζί μια φωνή: «Κλείστε τη Σούδα, φέρτε και τα πλοία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ και Αγγλία».


Motion Team

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, μέσα από δρώμενα, καταγγέλλεται η υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης, που δήθεν εναντιώνεται στον πόλεμο ενώ στην πραγματικότητα υποκλίνεται στις επιταγές των ΗΠΑ, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στους σφαγείς του ιρακινού λαού.

Εξω από το Γ΄ Σώμα Στρατού χτυπά και πάλι συναγερμός πολέμου. Ενας φαντάρος, ένστολος, ανακοινώνει από το μεγάφωνο: «Τα στρατευμένα νιάτα όλης της χώρας είναι με τους λαούς όλου του κόσμου που διαδηλώνουν για να σταματήσει αυτός ο βρώμικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος». Και οι διαδηλωτές απαιτούν: «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο, κανένας φαντάρος στον Περσικό».

Εξω από το αμερικανικό προξενείο ο λαός υψώνει ανάστημα και για τα χιλιάδες θύματα δηλώνει: «Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».


Motion Team


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ