Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Αμερικανός στρατιώτης εναντίον συναδέλφων του!

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ - ΝΤΟΧΑ.-

Ενας Αμερικανός στρατιώτης, ένας μηχανικός από την 327η μεραρχία των αμερικανικών δυνάμεων, σύμφωνα με το βρετανικό sky news, τελεί υπό κράτηση, καθώς θεωρείται ο δράστης της επίθεσης με χειροβομβίδες εναντίον άλλων Αμερικανών στρατιωτών στο στρατόπεδο Πενσιλβάνια στο Κουβέιτ. Από την έκρηξη, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και ακόμη 12 έως και 16 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι έξι σοβαρά.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική διοίκηση του αμερικανικού στρατού επιβεβαίωσε, με ανακοίνωσή της, ότι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση είναι ένας αποσπασμένος στρατιώτης στην 101η Μεραρχία. Περισσότερες πληροφορίες για τα κίνητρα και την ταυτότητα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστές, αν και οι πρώτες δηλώσεις κάποιων Αμερικανών αξιωματούχων κάνουν λόγο ότι πιθανώς οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του, δηλαδή μουσουλμάνος, ήταν το κίνητρο της επίθεσης...

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη ρίψη δύο χειροβομβίδων εντός στρατιωτικής σκηνής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση» από έναν εκ των διερμηνέων που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Κουβέιτ. Εντούτοις διαψεύστηκαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακρίνονται δύο ακόμη άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ